turnaj-v-cod4-navstivily-evropske-tymy
Novinka Turnaj v COD4 navštívily evropské týmy

Turnaj v COD4 navštívily evropské týmy

Marek Švrkala

Marek Švrkala

22. 4. 2011 12:49 2
Reklama

Druhého letošního LAN turnaje v populární akční hře Call of Duty 4 se zúčastnil také známý tým ze zahraničí. Mezi českou špičku totiž přijel ambiciózní tým myRevenge z Polska, který měl jen ty nejvyšší ambice.

Polští hráči dokonce v pátek před turnajem absolvovali kratší soustředění, které se konalo v pražské herně BattleZone. Na stejném místě se v sobotu MSI Grunex Call of Duty 4 LAN turnaj uskutečnil. Cíl polského týmu byl jasný - prosadit se mezi šestnácti nadupanými česko-slovenskými týmy, které byly hladové po vítězství. Na akci se představila kompletní česká i slovenská špička. Kromě již tradičních účastníků z eSuby se na akci objevili také poslední vítězové z týmu fofos.sk a jeden z nejlepších CoD4 týmů Evropy - PowerGaming. Na turnaji nemohla chybět ani bývalá sekce českého týmu nEophyte, která přestoupila pod křídla britské organizace Next Evolution. Největším zpestřením pak byly dva dívčí celky, jmenovitě eSuba.ladies a PowerGaming.ladies.

Turnaj v COD4 navštívily evropské týmy
i Zdroj: Hrej.cz
Turnaj v COD4 navštívily evropské týmy
i Zdroj: Hrej.cz

Celková kapacita pražské herny činí 43 počítačů, proto byli účastníci rozděleni do ranní a odpolední skupiny po 8 týmech. Všichni účastníci se posilnili energeťáky Big Shock a zákusky od 7Days a začalo se hrát. V ranní skupině byly za favority považovány týmy eSuby a Next Evolution, v odpolední pak PowerGaming s polskými myRevenge. Ani jeden z uvedených favoritů neměl problém postoupit do další fáze turnaje, kterou bylo již tradiční play-off, které se hraje systémem klasického tenisového pavouka. Kdo prohraje, loučí se s turnajem.

Již první kolo play-off se ovšem stalo osudným pro polský celek. V zápase proti eSubě v napínavém prodloužení prohrál, a musel se tak s turnajem poměrně brzy rozloučit. Do semifinále postoupila čtveřice dlouhodobě nejlepším domácích Call of Duty 4 týmů. Po velice napínavých bojích se do velkého finále nakonec dostala sekce eSuby, na kterou čekal tvrdý oříšek v podání PowerGaming, kteří si se svým soupeřem z Next Evolution dokázali poradit až ve třetím prodloužení. V boji o třetí místo se tak utkal tým fofos.sk, vítěz poslední MSI Grunex CoD4 LAN, s týmem Next Evolution. V zápase o bronzovou medaili byla nakonec úspěšnější sestava patřící pod britskou organizaci, a tak si Next Evolution mohou zapsat první úspěch z českého offline turnaje. Finále ovšem přineslo překvapení. Hráči PowerGaming si totiž dokázali až překvapivě snadno poradit se sestavou tuzemské jedničky eSuby a po právu si tak odnášejí pět tisíc korun a dresy světově známého herního týmu Fnatic.MSI.

Turnaj v COD4 navštívily evropské týmy
i Zdroj: Hrej.cz

Ty nejdůležitější boje byly streamovány na portálu Grunex.com. Komentátory byly známí moderátoři GrunexTV, Apy a Exi. Organizátoři z herního portálu Grunex v samotném závěru turnaje také prozradili, že další offline turnaj v Call of Duty 4 bude netradiční. Jediné, co je zatím jasné, je, že další turnaj má být ještě o "něco" větší. Co je myšleno pojmem "něco"? Nechme se překvapit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama