call-of-duty-neskonci-jako-guitar-hero
Novinka Call of Duty neskončí jako Guitar Hero

Call of Duty neskončí jako Guitar Hero

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

21. 4. 2011 09:34 3
Reklama

Nevíme, zda jsou na tom zaměstnanci Activisionu tak špatně, že jim musí vedení posílat povzbuzující maily, nicméně jeden takový, který má na svědomí CEO Eric Hirshberg utekl na veřejnost. Hned v úvodu se v něm píše o relativní podobnosti sérií Call of Duty a Guitar Hero. Hirshberg však okamžitě všechny ubezpečuje, že CoD rozhodně nepotká stejný osud, jako nejpopulárnější sérií hudebních her - totiž, že jí někdo na pár let strčí do chládku, aby ji následně s velkou pompou přivedl zpět. Nahrává mu v tom konstantní popularita žánru first-person stříleček a masivní online komunita, která za Call of Duty stojí od jejích počátků.

Zlí jazykové tvrdí, že Hirshberg tím jenom narychlo látá krizi v týmech Treyarch a Infinity Ward, která byla rozpoutána po oficiálním ohlášení třetího Battlefieldu. Zaměstnanci z obou výše zmíněných studií se prý začali otevřeně strachovat, že lidé začnou masivně skupovat právě konkurenci, na což vedení zareaguje tak, že sérii Call of Duty jednoduše na pár let zařízne.

Z vnějšího pohledu se nám sice také může zdát, že značka CoD stagnuje, ale mějme na paměti, že jednak tým Sledgehammer chystá jakousi third-person akci s názvem Call of Duty, jednak se to o sérii říkalo už po vydání třetího dílu a následně všechny odfouklo výtečné čtvrté pokračování a v neposlední řadě prodeje Call of Duty s každým dalším dílem stoupají. I kdyby se prodeje propadly o dejme tomu dvacet procent, stále je to na míle daleko před jakoukoliv konkurencí, Battlefield 3 nevyjímaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama