japonci-nabizeli-klavesnici-z-atari-v-usb
Novinka Japonci nabízeli klávesnici z Atari v USB

Japonci nabízeli klávesnici z Atari v USB

Ondřej Švára

Ondřej Švára

20. 4. 2011 13:39 3
Reklama

Když nemáš nápady, zalov v archivu. A místo nějaké moderní blbiny pošli na trh upravený starý krám. Z poučky "Jak na staromilce" čerpala japonská firma Niyari, která aktuálně znovuvydala klávesnici z domácího počítače Atari 400. Ten má jako více než třicet let starý hardware již navěky patřit muzeu, nicméně v herním byznysu žádná definitiva zřejmě neplatí.

Klávesnici z Atari 400 považuje řada pamětníků za jednu z nejhorších periferií, která se do tehdejších kompaktních počítačů montovala. Protože byla čtyřstovka určena do domácností s dětmi, disponovala klávesnicí zcela plochou a osazenou membránovými tlačítky tak, aby se předešlo předčasnému poškození. Leč právě to způsobiol uživatelskou nepřívětivost.

Ke cti Niyari je nutné podotknout, že se inspirovalo spíše jen stylem a nynější výrobek s USB zapojením je standardní qwerty klávesnice, pouze s ultra nízkým zdvihem tlačítek. Ovšem stojí vám to za přepočtových dva a půl tisíce korun?Jestli ne, nevadí. Klávesnice je momentálně stejně vyprodána.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama