v-fps-rage-nebude-klasicky-deatmatch
Novinka V FPS Rage nebude klasický deatmatch

V FPS Rage nebude klasický deatmatch

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 4. 2011 16:49
Reklama

Jestliže patříte k hráčům, kteří považují klasický deatmatch za nutnou součást multiplayeru stříleček, pak vás asi zklame chystaná akce Rage od legendárního id Software. Ta totiž deatmatch obsahovat nebude. Vedle něj chybí i týmový deatmatch a tradiční mód capture the flag. Místo nich tvůrci připravují originální multiplayerové módy Combat Rally a Legends of the Wasteland. Vysvětlení je prosté, id Software nechce kopírovat koncepty z minulosti, spíše hodlá vyjít z hratelnosti, jakou nabídne Rage, a speciálně pro ní multiplayer upravit.

V Combat Rally se střetne šest hráčů v různých vozidlech. Vedle střílení po nepřátelích je zaměstnají také checkpointy, které pomohou získat více bodů. Akce ale nebude vázaná na obsazování konkrétních míst v přesném pořadí, boje se tak odehrají na celém prostoru mapy. Legends of the Wasteland je série kooperativních misí pro dva hráče. Úkoly jsou založeny na příbězích ze single-playerové kampaně. Jednou se tak vydáte odstranit bomby nastražené v bandity ovládnutém městečku, jindy se zase vrhnete na vlny mutantů. Momentálně je plánovaných osm různých scénářů, není ale vyloučeno, že id Software připraví i další. Samozřejmě se nabízí také stahovatelné balíčky, pomocí nichž mohou tvůrci později nabídnout nové mise.

Multiplayerové módy by měly být pouhou třešničkou na sladkém dortu, jímž bude kampaň pro jednoho hráče, která podle tvůrců nabídne 15 až 20 hodin zábavy. Svůj herní čas ale definitivně odhalíme až v polovině září, kdy Rage konečně vyjde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama