wii-2-je-project-cafe-pristi-rok-v-prodeji
Novinka Wii 2 je "Project Café", příští rok v prodeji

Wii 2 je "Project Café", příští rok v prodeji

Erik Omar

Erik Omar

15. 4. 2011 15:03 7
Reklama

Dnes dopoledne jsme vám přinesli první detaily ohledně konzole nové generace společnosti Nintendo, kterou z logických důvodů všichni označují jako Wii 2. Jak však před malou chvíli informoval francouzský server 01net (stejné stránky zveřejnily technické parametry NGP dlouho před jeho odhalením), oficiálním pracovním jménem nového Wii je „Project Café“. Spolu s tím kolegové vyrukovali i s překvapivě přesnými technickými specifikacemi, z nichž lze mimo jiné vyčíst podobnost s architekturou Xboxu 360. I přes to však bude Wii 2 výkonnější, což dokazují následující hodnoty:

  • Tří jádrové IBM PowerPC CPU
  • GPU z ATI R700 (Shader unit 4.1)
  • 512 MB RAM

V předešlé novince byla zmínka i o ovladači, ten bude opravdu vybaven dotykovým displejem a co víc, kousek od něj bychom měli najít i kameru. Chybět nebudou dva bumpery, D-Pad, dvě páčky a vyloučena není ani možnost použít ovladač jako Wii sensor bar.

Další zdroj ještě dodává, že v akurátnosti bude popsaný ovladač mnohonásobně převyšovat současný pohybový ovladač Move konkurenčního Sony.

Zdá se, že z Wii 2 nebo chcete-li Projectu Café se pomalu ale jistě stává veřejné tajemství. Oficiálního odhalení se každopádně nedočkáme dříve než v červnu na E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama