blizi-se-vyhlaseni-ceske-hry-roku
Novinka Blíží se vyhlášení České hry roku

Blíží se vyhlášení České hry roku

Erik Omar

Erik Omar

15. 4. 2011 13:01 1
Reklama

Sdružení České hry dnes oficiálně oznámilo vyhlášování výročních cen v oboru české herní tvorby „Česká hra roku“, které proběhne v sobotu 7. května v Třeboni u příležitosti Mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm Třeboň 2011, který se koná ve dnech 3. - 8. května. Ve třech kategoriích zvolí vítězný titul dvacetičlenná porota složená z profesionálních českých herních tvůrců a ceny pro vítězná díla předají autorům během slavnostního závěrečného večera přední osobnosti české herní scény.

Oborové sdružení České hry a Mezinárodní festival animované tvorby Anifilm Třeboň oznámili společné konání celodenní akce GAMEDAY 2011, určené profesionálům z oblasti elektronické zábavy a animované tvorby. Ta proběhne v Třeboni v sobotu 7. května 2011 jako doprovodná součást letošního ročníku festivalu Anifilm (www.anifilm.cz). Program dne je komponován a organizován ve spolupráci s organizací České hry o.s. a kanceláří MEDIA Desk ČR.

Obsahem GAMEDAY 2011 budou přednášky a prezentace věnované především vzájemné spolupráci mezi filmovým a herním průmyslem. Celý festival bude zakončen slavnostním večerem v třeboňském divadle J. K. Tyla, při jehož příležitosti proběhne předání výročních cen ČESKÁ HRA ROKU, kde budou vítězným herním tvůrcům předány ceny ve třech kategoriích:

  • "Nejlepší český herní titul pro mobilní přístroje"
  • "Nejlepší český herní titul v českém jazyce"
  • "Nejlepší český umělecký počin v herní tvorbě"

Ceny pro vítězná díla předají autorům přední osobnosti české herní scény. Mezi hosty slavnostního večera zasednou významní čeští i zahraniční producenti filmové a animované tvorby, pozvaní zástupci herního průmyslu, novináři a zástupci kulturních organizací a institucí. Partnerem GAMEDAY 2011 je společnost TISCALI MEDIA a záštitu letošnímu ročníku Anifilmu udělil místopředseda vlády a ministr zahraničníchvěcí České republiky, pan Karel Schwarzenberg, ministr kultury pan Jiří Beser a hejtman jihočeského kraje, pan Jiří Zimola.

Aktuální informace o GAMEDAY 2011 a udílení cen ČESKÁ HRA ROKU naleznete na adrese www.ceskahraroku.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama