nintendo-wii-ma-zlevnit
Novinka Nintendo Wii má zlevnit

Nintendo Wii má zlevnit

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 4. 2011 09:00
Reklama

Na sto padesát dolarů (2500 Kč)má od patnáctého května klesnout cena domácí konzole Nintendo Wii ve Spojených státech amerických. Tvrdí to důvěrný zdroj serveru Engandet. Pokud se vlna zlevnění potvrdí, Američané budou začátkem léta tuto konzoli kupovat za téměř poloviční cenu než Češi, kteří za ni v současnosti průměrně utrácí čtyři a půl tisíce korun.

Nejúspěšnější konzole Nintenda se v posledních měsících potýká se stagnujícími prodeji a také klesajícím množstvím ohlášených atraktivních titulů. Kromě Legend of Zelda a Wii Play: Motion se aktuálně nerýsuje žádný hit a vzhledem k tomu, že Nintendo má na pultech handheld 3DS, jeví se možné zlevnění a softwarový útlum jako marketingová příprava na uvedení zcela nového hardwaru. Spekuluje se totiž, že byCEO firmy Satoru Iwata mohl na červnovém E3 ohlásit úplně nový model domácí konzole.

Podle zákulisních zpráv by se mohla jmenovat Wii 2 a měla by schovávat  Blu-ray mechaniku a HD výstup. Naopak se jako nereálné jeví použítí 3D zobrazení, k nemuž by na rozdíl od handheldu 3DS byly stále zapotřebí speciální stereoskopické brýle a to Nintendo nechce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama