prvni-cesky-turnaj-v-league-of-legends
Novinka První český turnaj v League of Legends

První český turnaj v League of Legends

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

7. 4. 2011 10:58 2
Reklama

Oficiálně první český offline turnaj ve strategické hře League of Legends oslavil úspěch. Turnaj, který se uskutečnil první dubnovou obotu pražské herně Battlezone, se dle názoru účastníků povedl na výbornou.

League of Legends, ve zkratce LoL, je freewarovou strategickou hrou, vyvinutou společností Riot Games. Hra patřila světlo herního světa v březnu 2009 a od té doby se pyšní vysoké popularitě a oblíbenosti. V poslední době se tato hra začala rozvíjet i u nás. Po několika prvních online turnajích se v České republice vytvořila nová komunita, pro kterou herní portál Grunex.com uspořádal také první český offline turnaj s oficiálním názvem Intel Grunex LoL LAN.

První český turnaj v League of Legends
i Zdroj: Hrej.cz

Turnaj Intel Grunex LoL LAN se hrál klasickým stylem a na akci se tak objevilo celkem osm kvalitních pětičlenných týmů, což byla i maximální kapacita pražské herny. Na začátku byly týmy rozděleny do dvou základních skupin po čtyřech, ve které se hrálo stylem každý s každým. Z každé základní skupiny dále ostupovali všichni, ale pořadí ve skupině určovalo umístění v závěrečném play-off. Vítězové skupin se tedy v prvních kolech střetli se čtvrtým týmem z druhé skupiny.

Play-off bylo stále napínavější, až dospělo k úplnému vyvrcholení, kterým bylo samozřejmě finále. Do něj se probojovala dvojice favoritů, jmenovitě týmy s názvem Creepy Cleave a Premium. Právě k prvně zmiňovaným se ve finálových bojích přiklonilo více štěstí a stanuli tak na nejvyšším stupínku na historicky prvním českém LAN turnaji ve hře League of Legends. Druzí skončili hráči z týmu Premium. V boji o třetí místo byl úspěšnější celek Čůzy Plechový, který si poradil se soupeřem s názvem eX10Death.

První český turnaj v League of Legends
i Zdroj: Hrej.cz

Hráči si dle vlastních slov první český offline turnaj v League of Legends náramně užili a již nyní se těší na další podobné turnaje. Tato hra tedy získává na českém herním poli zelenou a organizátoři z herního portálu Grunex.com začínají plánovat další turnaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama