popcap-pripravuje-experimentalni-hry
Novinka PopCap připravuje experimentální hry

PopCap připravuje experimentální hry

Marek Švrkala

Marek Švrkala

6. 4. 2011 10:49
Reklama

Společnost PopCap Games představila nový label 4th & Battery. V něm hodlá dát prostor „menším, jednodušším a odvážnějším hrám“, pro jejichž tvorbu dosud lidé z PopCapu neměli prostor. „Vývoj her v PopCapu je bláznivý a chaotický. Při hledání nových hitů děláme prototypy pro spoustu našich nápadů, jen velmi málo z nich ale projde našimi interními filtry a stane se tak plnohodnotnými tituly,“ uvedl Ed Allard, šéf PopCapu, v článku, jímž projekt představil. Studio 4th & Battery umožní takovéto nápady publikovat.

„4th & Battery je čistě experimentální, kreativní label, který neomezují žádné obvyklé překážky vývoje, jako jsou termíny, výdělečnost nebo cílové publikum. Je to videoherní ekvivalent béčkovým nebo krátkým filmů,“ vysvětlil Jason Kapalka, zakladatel PopCapu. „Očekávejte divné věcí.“ Tou první bude hříčka Unpleasant Horse, v níž se jako okřídlený kůň vrhnete do oblak, kde budete útočit na malé ptáčky. Můžete také přilétnout k zemi, vyhlédnout si jiného koně a naskočit mu na záda.

Poněkud ujeté náměty jsou přesně tím, co od 4th & Battery očekáváme. Unpleasant Horse (mrkněte na video) vyjde v průběhu tohoto měsíce na App Store pro iPhone. Systémy od společnosti Apple jsou společně s PC a Facebookem hlavní platformou, na níž bude label 4th & Battery své projekty cílit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama