microsoft-predstavuje-novy-x360-dev-kit
Novinka Microsoft představuje nový X360 dev-kit

Microsoft představuje nový X360 dev-kit

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

5. 4. 2011 13:59 1
Reklama

Microsoft si na začátek dubna přichystal pro herní vývojáře malinké překvapení. Dal jim totiž možnost objednat si pro vývoj své hry zbrusu nový dev-kit, neboli vývojářskou verzi konzole Xbox 360, na níž lze zkoušet nehotové a rozpracované verze chystaných her. Pro vás i nás, jakožto herní konzumenty, nemá tato zpráva valného významu.

Ovšem pro vývojáře má nová verze dev-kitu přidanou hodnotu v tom, že je "daleko" levnější, než ta, se kterou museli hry pro Xbox 360 připravovat doposud. Microsoft tím pochopitelně sleduje větší penetraci trhu a vlastně tím pobízí nezávislé vývojáře, aby si zkusili vyvíjet i pro jeho konzoli. Uvidíme, zda to přinese nějaké ovoce.

Na druhou stranu by to mohla být pozitivní zpráva i pro velké molochy typu Electronic Arts, či Activision. Jak dobře víme, v těch opravdu slušně zásobených studiích má svůj vlastní dev-kit na stole prakticky každý vývojář a není tak nutné se dělit třeba o jeden s celou kanceláří, jak tomu bývalo v začátcích vývoje pro nové konzole. Ani nemluvě o tom, že zlevnění nákladů na vývoj her přivítá asi každá herní firma, která kdy musela řešit rozpočet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama