carmack-chvali-dnesni-generaci-konzoli
Novinka Carmack chválí dnešní generaci konzolí

Carmack chválí dnešní generaci konzolí

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 3. 2011 17:23 4
Reklama

Jedna z nejznámějších osobností herní scény, oslavovaný vývojář John Carmack, se nechal slyšet, že mu maximálně vyhovuje současná generace konzolí. Je pro ní prý velmi jednoduché vytvářet, hlavně v porovnání s předchozími generacemi konzolí.

V rozhovoru pro časopis gamesTM řekl Carmack následující: "PS3 je tou nejlepší platformou, na které jsme kdy vytvářeli hry a Xbox 360 k ní nemá nijak daleko. Pokud to porovnáme s konzolemi jako Sega Saturn, nebo PlayStation 2, pro které bylo velké dobrodružství vyvíjet naprosto cokoliv, tak je nyní práce vývojáře velmi pohodová. Tehdejší konzole mi přišly, že byly postavené naprosto tragicky, velmi ve spěchu, neuspořádaně. Oproti tomu PS3 a X360 jsou sice velmi složité, ale také mimořádně pochopitelné platformy."

Carmack ví o čem mluví. Jeho studio id Software v současné době vytváří akci Rage pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 a v minulosti se s nejrůznějšími konverzemi svých úspěšných značek (Doom, Quake, Unreal) pachtili pro všechny možné systémy, včetně například portu pro digitální fotoaparáty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama