nastupcem-bizarre-jsou-lucid-games
Novinka Nástupcem Bizarre jsou Lucid Games

Nástupcem Bizarre jsou Lucid Games

Marek Švrkala

Marek Švrkala

28. 2. 2011 09:38
Reklama

Něco končí, něco jiného zase začíná. Koloběh života funguje i u herních vývojářů. Pokud jste si tak mysleli, že šikulové ze studia Bizarre Creations, které bylo nedávno uzavřeno, definitivně pověsí své kreativní choutky na hřebík, mýlili jste se. Už dnes k nám dorazila zpráva o založení nového týmu, na němž se podílí část bývalých tvůrců závodů Blur nebo střílečky James Bond 007: Blood Stone. Lucid Games vede Pete Wallace, jeden z vysoce postavených zaměstnanců Bizarre. „Naší myšlenkou je vzít tvůrčího ducha z Bizarre a zjistit, jak jej můžeme vylepšit,“ řekl Wallace.

Lucid Games bude zpočátku co do počtu zaměstnanců menším studiem než původní Bizarre. Zatím se počítá s najmutím zhruba 50 vývojářů (oproti původním 200). „O bývalé členy Bizarre je zájem, společnosti je žádají o přestěhování třeba do Kanady, kde jdou daňové úlevy,“ vysvětlil Wallace. Mnohým se ale z Liverpoolu, kde tým sídlil, nechce. Právě ti pravděpodobně zakotví v Lucid Games.

Nové studio vedle najímání vývojářů ihned začalo také s kontaktováním distributorů. „Hovoříme s několika vydavatelstvími ohledně potenciálních projektů,“ napsali tvůrci v tiskové zprávě. Další cenné kontakty možná získají na dnes startující vývojářské konferenci (GDC) v San Franciscu, kam se vydali. My už můžeme jen doufat, že se snaha nového studia promění v to, co nás zajímá – tedy v zábavné hry. Držme palce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama