svet-strategie-majesty-se-dale-rozroste
Novinka Svět strategie Majesty se dále rozroste

Svět strategie Majesty se dále rozroste

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 2. 2011 12:36
Reklama

Neuběhl ani měsíc od vydání Majesty 2: Monster Kingdom, závěrečného třetího datadisku druhého dílu strategie Majesty, a společnost Paradox Interactive nám už představila další pokračování příběhů z království Ardania, kde se tato fantasy série odehrává. Opět nepůjde o klasickou realtime strategii - namísto zaměření na originální chování jednotek se autoři v případě Defenders of Ardania rozhodli oživit v posledních letech nesmírně populární model tower-defense strategií a propojit jej s prvky z klasických RTS.

Hratelnost se bude lišit podle vybraného herního módu – stratégové mohou bránit, útočit, nebo dělat obě činnosti najednou a to jak v singleplayerové kampani proti počítači, tak v multiplayeru až pro čtyři válečníky. Vedle stavby věží hráči musí pečlivě budovat své zázemí, vylepšovat jednotky a připravovat je na boj, který pak mohou sami v roli jednotek řídit. Tvůrci připravují tři různé rasy, lidé, démoni i příšery nabídnou vlastní lokace, jednotky a věžičky. Samozřejmostí pro fantasy svět Majesty jsou propracovaná kouzla a osobitý humor.

Obránci Ardanie od maďarského studia Most Wanted Entertainment dorazí na PC, iPad a sítě PlayStation Network a Xbox Live v druhém čtvrtletí tohoto roku. Projekt vypadá velmi zajímavě, koncept věžovek si v posledních letech vybudoval obrovskou popularitu, kterou dokládá například úspěch nezávislého klenotu Defense Grid. Koukněte se na první teaser trailer, rozhovor s vývojářem (odkrývá pár zajímavostí) a na kupu obrázků:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama