jak-vypadaly-prototypy-handheldu-3ds
Novinka Jak vypadaly prototypy handheldu 3DS?

Jak vypadaly prototypy handheldu 3DS?

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

31. 1. 2011 12:37 2
Reklama

V posledním vydání snad nekonečného otázkového seriálu Iwata Asks, ve kterém se šéf firmy Nintendo ptá svých podřízených na různé zajímavé věci, jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o vývoji chystaného handheldu 3DS. Málokdo si totiž uvědomuje, že funkční prototyp musel být zhotoven už loni v rámci prezentace na výstavě E3. A podle jeho designérů Kenichi Sugina a Ryuji Umezu-sana to ani náhodou nebyla lehká práce. První prototyp vypadal jako...jako...no mrkněte se sami.

Jak vypadaly prototypy handheldu 3DS?
i Zdroj: Hrej.cz

Jedná se o hodně minimalistický model a posloužil čistě k tomu, aby si Nintendo bylo schopno ověřit kolik místa je třeba na předpokládané hardwarové vnitřnosti. Podle toho také dostal název "Minimum model", ale nikdy se ani ve snu nepočítalo s tím, že takto by mělo 3DS ve finální podobě vypadat. Druhý kousek už byl o poznání lepší.
Jak vypadaly prototypy handheldu 3DS?
i Zdroj: Hrej.cz

Můžete si všimnout, že v lecčems připomíná klasické DS Lite. Jediným účelem jeho existence bylo rozhodnout, do jakých pozic se vsadí analogový a digitální směrový ovladač. Obě dvě části byly vyndávací a plně funkční. Designéři s nimi chodili po firmě a nutili zaměstnance aby rozhodli, jaká pozice je lepší pro manipulaci. V Iwata Asks se ale můžete dozvědět i spoustu dalších zajímavých věcí. Stačí k tomu základní znalost angličtiny a touha po informacích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama