viacom-definitivne-prodal-harmonix
Novinka Viacom definitivně prodal Harmonix

Viacom definitivně prodal Harmonix

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

27. 12. 2010 13:05
Reklama

Nedávno jsme psali o snaze Viacomu zbavit se studia Harmonix. Tým, který je známý jako tvůrce hudebních her a naposledy vydal úspěšný Rock Band 3, si mediální gigant Viacom pořídil v roce 2006 za 175 milionů dolarů a řadu „výkonnostních bonusů“, jež měly být vypláceny v pozdějších letech. Právě okolo těchto peněz se točí i právě probíhající soudní spor. Těsně před Štědrým dnem vyšla najevo informace o definitivní změně vlastnictví. Z Harmonixu se de facto stává opět nezávislá firma: od Viacomu přechází pod křídla investiční společnosti Columbus Nova se sídlem v New Yorku (oficiálním majitelem je Harmonix-SBE Holdings LLC, přidružený holdingová společnost Columbus Nova).

Lidé z Harmonixu se vyjádřili v oficiálním diskusním fóru. Důležité je ujištění fanoušků, že stávající tituly budou i nadále podporovány a přechod neohrozí plynulý přísun přídavků pro Rock Band. Rock Band 3 by tak měl například už 28. prosince obohatit balíček pěti písní Paula McCartneyho, v němž hráči najdou songy Maybe I'm Amazed, Band on the Run, Helen Wheels, Let Me Roll It a Open My Eyes.

V diskusním fóru padla také zmínka o tom, že vedle stahovatelných obsahů k Rock Bandu pracuje Harmonix i na nových projektech, a také poněkud kuriózní poděkování Viacomu za to, že „byly skvělým domovem“ pro studio a jeho hry – což lze v souvislosti s probíhajícím soudním sporem o nevyplacené bonusy a obžalobu z aktivní snahy zmenšit profit Rock Bandu výměnou za benefity Viacomu u Electronic Arts, vnímat spíš jako ironické popíchnutí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama