epic-oznami-na-gdc-novou-ip
Novinka Epic oznámí na GDC novou IP

Epic oznámí na GDC novou IP

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

27. 12. 2010 12:23
Reklama

Ve vánočním rozhovoru pro časopis Electronic Gaming Monthly poodhalil Cliff Bleszinski z firmy Epic plány ohledně nových oznámení. Původně jsme se měli dočkat už na letošním vyhlášení VGA oznámení „něčeho souvisejícího s Gears of War“ - toto oznámení bylo ale zatím odloženo na neurčito. Na začátku roku 2011, konkrétně u příležitosti Game Developers Conference, bychom se ale měli dočkat ohlášení a prvních informací o zbrusu nové hře, která nebude pokračováním Gears of War, Unreal Tournamentu ani menších titulů Project Sword či Shadow Complex, ale půjde o původní IP.

Cliff Bleszinski v rozhovoru logicky o chystané hře příliš neprozradil, uvedl však, že vedoucím týmu, který projekt zpracovává, je Eric Holmes – hlavní designer úspěšné akce Prototype. Původní námět pochází od Bleszinského, ale právě Holmes je nyní hlavním mozkem projektu a lídrem, který určuje, kam se bude snažení týmu ubírat. O podobě a obsahu hry lze jen spekulovat: Epic ale dost pravděpodobně zůstane věrný akčnímu žánru, který je jeho parketou, a přítomnost Erica Holmese by mohla naznačovat, že se vydá cestou otevřené akce.

Cliff Bleszinski si v rozhovoru neodpustil ani trochu omáčky: „Myslím, že game designeři jsou Stany Lee a Jacky Kirby dneška a vytvářejí světy, které mají velký dopad na lidi. Hráči hlasují svými dolary a mají často rádi zavedené IP, ale tyto IP se musely někde vzít, ne? Call of Duty navrhli lidé z týmu Medal of Honor, Gears of War vytvořil člověk z Unreal Tournament týmu. A já se těším, s čím přijdeme teď...“

Inu, Cliffy, my se taky těšíme. Jen aby to stálo za to.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama