todd-howard-glosuje-oznameni-skyrim
Novinka Todd Howard glosuje oznámení Skyrim

Todd Howard glosuje oznámení Skyrim

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

21. 12. 2010 13:29
Reklama

V aktuálním Bethesda podcastu se vyjádřil Todd Howard, ředitel Bethesda Game Studios a vůdčí osobnost vývoje ságy Elder Scrolls k oznámení pátého dílu Skyrim. V pěkném kontrastu s naší dnešní novinkou o trnitém vývoji Red Dead Redemption si Howard chválí atmosféru v týmu: Skyrim je podle něj hrou, pro kterou zhruba stovka pracovníků žije. Poté, co se k týmu přidaly zhruba tři desítky lidí, kteří předtím pracovali na Fallout: New Vegas, si prý vše výborně sedlo – vývoj běží jako po másle a všichni doufají, že si hráči Skyrim užijí.

Zajímavější je však komentář Todda Howarda k postupu Bethesdy při oznamování hry. Skyrim by měl vyjít 11. listopadu 2011 – oficiální oznámení a vydání finální verze tak dělí neobvykle krátká doba. "Chtěli jsme zkrátit čas, kdy budeme hru veřejně prezentovat," řekl Howard. Obvykle to bylo okolo dvou let, nyní pouze jedenáct měsíců. A tak už v lednu by se hráči měli dočkat odhalení velkého množství informací o podobě Skyrimu.

Howard čelil také otázkce, zda nepovažuje odhalení pátého dílu Elder Scrolls na Spike TV se stafáží skupiny mnichů v kápích a prostřednictvím nic neříkajícího teaser traileru za poněkud laciné. Podle Howarda byla produkce věcí Spike TV, která k traileru Bethesdy přidala mnichy a vytvořila celou scénu i dramaturgii pořadu. Sám Howard se dozvěděl až na poslední chvíli, že ho budou postavy v kápích doprovázet, a příliš odvázaný z toho nebyl.

Každopádně však dodává, že je pro něj a celý tým velkou úlevou, že konečně mohou svoji práci prezentovat a mluvit o ní. Na Skyrimu se pracuje víceméně od vydání Oblivionu a celou tu dobu se dařilo udržet vývoj pátého dílu Elder Scrolls pod pokličkou, byť jako jakési veřejné tajemství. "VGA, to bylo víc než otázka toho dostat hru do televize otázka, jestli Skyrim udržíme jako tajemství ještě aspoň 24 hodin," řekl Howard. "Chtěli jsme překvapení: náš trailer není ani teaser, je to prostě oznamovací video, které funguje, jen když nevíte o hře vůbec nic." Nervozita z předčasného odhalení v něm byla až skoro do startu přenosu. "Když o hře ještě deset minut před začátkem přenosu nikdo nezatwitteroval, ulevilo se mi," dodal na závěr svého povídání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama