ea-podil-digitalni-distribuce-stoupa
Novinka EA: podíl digitální distribuce stoupá

EA: podíl digitální distribuce stoupá

Marek Švrkala

Marek Švrkala

9. 12. 2010 12:43
Reklama

Digitální distribuce videoher je stále na vzestupu. Potvrzují to i odhady společnosti Electronic Arts. Tento finanční rok v EA z digitální distribuce očekávají zisk 750 milionů dolarů, což je zhruba 20 % z celkových příjmů společnosti. Procentuální podíl má navíc nadále růst. „Už jsme částečně přišli na to, jak rozšířit příjmy v digitálním světě,“ uvedl Eric Brown, finanční ředitel EA, na jedné americké konferenci.

Jedním z největších tahounů této formy prodeje her byl Battlefield 1943, který zatím vyšel pouze pro sítě Xbox Live Arcade a PlayStation Network. Electronic Arts na dalším dílu populární série stříleček vydělali 16 milionů dolarů, vývoj přitom stál jen několik milionů. Úspěšně si vede také FIFA Ultimate Team, karetní mód tradiční fotbalové série. „Lidé si kupují balíčky za 500 až 700 dolarů,“ uvedl spokojeně Eric Brown, finanční ředitel EA. V ročnících 09 a 10 Ultimate Team vydělal 45 milionů dolarů. Různá rozšíření stávajících her jsou pro EA velmi důležitá, hodně si společnost slibuje také od vietnamského DLC pro druhý díl Bad Company, které vyjde už brzy.

Vedle digitální distribuce se Electronic Arts hodlají zaměřit také na multiplayer. Každá hra této společnosti by tak do budoucna měla mít alespoň nějakou online multiplayerovou složku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama