novy-tomb-raider-je-oficialne-potvrzen
Novinka Nový Tomb Raider je oficiálně potvrzen

Nový Tomb Raider je oficiálně potvrzen

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 12. 2010 18:06 7
Reklama

Sérii Tomb Raider vděčí celý herní průmysl za to, že se dostal alespoň částečně po bok "tradiční kultury", reprezentované filmy, hudbou a knihami. Její hlavní hrdinka Lara Croft se dokonce objevila, jako vůbec první herní postava, na obálce časopisu The Face a hned ve dvou filmech si ji zahrála slavná Angelina Jolie.

Nyní byste ale měli, podle prohlášení lidí ze studia Crystal Dynamics, zapomenout naprosto na vše, co o Tomb Raiderovi víte. Dlouho spekulované pokračování, které má restartovat celou sérii, je konečně oficiálně oznámeno. Zatím o něm sice víme jen velmi málo, ale i to stačí, abychom si udělali alespoň rámcový obrázek, jak hra zřejmě bude vypadat. Předně je nutné poznamenat, že zcela ignoruje většinu dílů, včetně čtvrtého a pátého, kdy jsme se dozvěděli leccos z Lařiny historie.

Ponese, v duchu moderní doby, název zkrátka a dobře "Tomb Raider" a ukáže nám počátek celého příběhu -  jak se z bezbranné dívky Lary Croft stal Indiana Jones nikoliv v sukních, ale kratičkých upnutých šortkách. Na samotném začátku byste měli havarovat se svou lodí na rozbouřeném moři, přičemž vlny vás donesou až na neznámý ostrov. Zde začne vaše snaha o přežití. Pochopitelně se okamžitě vyrojily spekulace o tom, že by nový Tomb Raider mohl být sandboxovou akcí, v níž byste mohli dělat skutečně cokoliv, co byste chtěli, ale takto daleko od jádra celé série by snad ani experimentátoři z Crystal Dynamics nešli.

Plnohodnotného odhalení, snad i včetně platforem a data vydání, bychom se měli dočkat už jedenáctého prosince na stránkách časopisu Game Informer. Pochopitelně vás o něm budeme rovněž informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama