analytik-michael-pachter-neveri-psp-2
Novinka Analytik Michael Pachter nevěří PSP 2

Analytik Michael Pachter nevěří PSP 2

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 12. 2010 16:52 8
Reklama

Nástupce handheldu PSP od Sony možná ještě není ani oznámený, ale signálů k jeho existenci už teď máme možná až příliš. Proto není divu, že se do něj pustil i mediálně známý analytik Michael Pachter z firmy Wedbush Morgan. A šel na to pěkně zostra.

"Myslím, že už původní PSP byla taková chodící mrtvola a stejně tak mám dojem, že i PSP2 bude chodící mrtvola. Trh s handheldovými zařízeními je nasycený. Prodeje Nintenda DS neustále klesají a zařízení jako iPod Touch a iPhone si na tomto poli vedou čím dál tím lépe. Připadá mi, že mladí lidé mají stejný požitek z hraní na iPod Touch, jako na "regulérním" handheldu. Ano, je sice pravda, že 3DS zaznamená úspěch a prodlouží tak éru klasických handheldů o nějaký ten pátek, ale celkově si myslím, že toto herní období je už za námi. Vždyť jaký je rozdíl, když hrajete Tetris na DSku, nebo na iPhonu? Jediný - na DS za něj zaplatíte 20 a více dolarů, zatímco na iPhonu dolar."

Pachter možná má pravdu v tom, že jednoduché hry, které si můžete pořídit za dolar do svého telefonu postupně přestanou na DS a PSP vycházet, ale to ještě neznamená, že bychom se kvůli tomu měli rozloučit s přenosnými verzemi hardcore RPG a ostatních her, které naprosto jasně vyžadují komplexnější ovládání, než obyčejný dotykový displej. Co si o problematice handheldů myslíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama