placeni-mesicnich-poplatku-je-na-ustupu
Novinka Placení měsíčních poplatků je na ústupu

Placení měsíčních poplatků je na ústupu

Erik Omar

Erik Omar

12. 11. 2010 17:58
Reklama

Na včerejší konferenci investorů Activision naznačoval, že se v budoucnosti dočkáme nějakým způsobem zpoplatněného Call of Duty multiplayeru. Čekat můžeme buďto klasické placení měsíčního předplatného (jako tomu je např. u World of Warcraft), mikrotransakce (Farmville) nebo kombinaci obojího.

Ovšem podle studie serveru IndustryGamers by se první jmenovaný systém absolutně nevyplatil. Systém placení měsíčních poplatků je totiž dle průzkumu na ústupu. Naopak právě kupování „in-game“ předmětů tj. mikrotransakce jdou strmě nahoru. Analytici odhadují, že do konce roku 2015 zaplatí hráči za virtuální obsah zhruba 15 miliard dolarů. A to už je sakra částka!

„Enormní hráčská základna, dostupnost a uvedení nástrojů jako je kredit na Facebooku, povede k neustálému zvyšování příjmů z mikrotransakcí,“ píše analytik Pietro Macchiarella.

I konkrétní čísla mluví pro mikrotransakce. Tak například počet hráčů předplatitelů klesl za poslední dva roky o celých 10 % (38 % v roce 2008, 28 % v roce 2010) a naopak počet Američanů, kteří kupují „in-game“ obsah, vzrostl na 19 %. Je tedy celkem jasné, kdo z tohoto boje vyjde vítězně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama