iwata-chce-podporovat-externi-vyvoj
Novinka Iwata chce podporovat externí vývoj

Iwata chce podporovat externí vývoj

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

30. 9. 2010 13:04 1
Reklama

Ve včerejším představení chystaných titulů, které se za nějaký čas objeví na handheldu 3DS, jste si mohli všimnout jistého trendu. Spousta her, které byly ukázány, nemá žádnou spojitost přímo s firmou Nintendo. Ať už se jedná například o Metal Gear Solid 3DS: Snake Eater, Sprinter Cell 3DS, nebo Driver 3DS. Není to náhoda - šéf Nintenda Satoru Iwata totiž chce do budoucna prosadit vizi, že nejen software od Nintenda může dobře prodávat jejich konzoli.

"Musíme něco udělat s všeobecně přijatým názorem, že pouze software od Nintenda může prodat hardware od Nintenda. S 3DS se budeme snažit o stejnou politiku, jako v případě Wii. Daleko více spolupracovat s third-party vývojáři a vytvářet jim takové prostředí, ve kterém budou mít chuť vytvářet nové hry pro 3DS."

Minimálně počáteční krok se jistě povedl, neboť v lavině her, které již byly pro 3DS oznámeny, se ty od Nintenda velmi snadno ztratí. Uvidíme, zda to nejsou jen plané řeči, které sice teď hezky zní, ale v budoucnosti si na ně nikdo z japonského giganta ani nevzpomene.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama