ea-studio-respawn-teprve-zacina
Novinka EA: Studio Respawn teprve začíná

EA: Studio Respawn teprve začíná

Marek Švrkala

Marek Švrkala

19. 8. 2010 17:40
Reklama

Kauzu kolem rozpadu studia Infinity Ward asi není třeba znovu opakovat. Dvě hlavní postavy (Vince Zampella a Jason West) po odchodu z Activisionu zakotvily v nově založeném týmu Respawn Entertainment. Jejich práci si ihned pojistila společnost Electronic Arts, pro kterou má Respawn v rámci programu EA Partners připravit nějakou tu hru. Vše už proběhlo před několika měsíci, a tak by se mohlo zdát, že oznámení nového projektu bude na spadnutí. Opak je ale pravdou.

"Všichni si musí uvědomit, že začínají od nuly," řekl David DeMartini, boss EA Partners. "Tihle dva chlapíci opravdu vědí, co mají dělat. Museli najít správné místo pro studio, nakoupit židle, stoly, nábytek, najít nové technologie a dát dohromady tým. S tím je také spojeno hodně administrativy."

"Jádro skvělého studia už se jim ale podařilo sestavit. Společně vymýšlejí nejrůznější nápady a hledají ten, který pro nás bude vhodný," uvedl David DeMartini. Podle něj se dříve dočkáme dokončení nové hry od studia Insomniac Games, jež taktéž s EA Partners několik měsíců spolupracuje.

David DeMartini se později rozpovídal i obecněji o vztahu Electronic Arts a Activisionu. „Naším hlavním cílem nebylo jim je sebrat. Není to tak. Jednou se zadaří nám, jednou jim. Nevidím v tom velkou rivalitu. Je ale jasné, že chci, aby společnost Electronic Arts byla úspěšnější, avšak netoužím po tom, aby se Activisionu nedařilo,“ naznačil DeMartini zajímavou myšlenku. „Je to jako jít na špatný film. Častokrát vás nepříjemná zkušenost odradí natolik, že pak do kina na čas nepůjdete. Nechci, aby zákazníci platili peníze za špatné hry. Chci, aby hráli dobré hry. Špatný produkt od jakéhokoli studia vrhá stín na celý průmysl.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama