zdroj-z-obsidianu-lituje-alpha-protocolu
Novinka Zdroj z Obsidianu lituje Alpha Protocolu

Zdroj z Obsidianu lituje Alpha Protocolu

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

31. 5. 2010 14:44 22
Reklama

Na špionážní RPG Alpha Protocl se v zahraničí snáší nevídaná vlna kritiky. V čele herních serverů, které hře udělily místy až absurdně nízké hodnocení, pak stojí web Destructoid, který hře udělil nečekaně nízké dva bodíky (recenzi na Hrej čekejte velmi brzy). Nyní však přišel se zajímavou zprávou (a neodpustil si u toho několik posměšků), že sami autoři hry by byli radši, kdyby se místo Aliens RPG zrušil právě Alpha Protocol. Alespoň to vyplývá z vyjádření jednoho nejmenovaného zaměstnance, který adresoval velmi nepěknou kritiku přímo k vydavateli, firmě Sega.

"Sice jsem na té hře pracoval, takže bych ji měl obhajovat, ale neudělám to. Naprosto souhlasím s těmi všemi nízkými známkami. Sice jsme se na tom dost nadřeli, ale naše snaha přišla kompletně vniveč, protože vývoj byl zcela neřízený a některé věci ve hře jsou vyloženě stupidní. A budu i jmenovat. Výkonný producent Chris Parker si zřejmě myslel, že je mistr světa omeleta a vytvořil naprosto k zblití nefungující systémy, přičemž při tom nechtěl ani trochu naslouchat dobře mířeným radám zkušených designérů. Sega na tom propadáku má také svůj díl viny, protože nám hodně mluvila do designu a nedala nám možnost alespoň jednu část hry kompletně dokončit. Hlavní vina zodpovědnosti však i tak leží na Obsidianu, protože už před dvěma lety bylo jasné, že tahle hra si nezaslouží existovat. Měla být zrušena místo Aliens RPG."

Samozřejmě, nejedná se o žádné oficiální prohlášení firmy Obsidian. Může klidně jít jen o jednoho zhrzeného programátora, který tvrdě pracoval na Aliens RPG a nakonec byl převelen k Alpha Protocolu. Navíc přesně takovéto nářky jsme tu měli před časem i kolem Red Dead Redemption a nakonec z toho je hodnocení devět z deseti. Pravdu se asi nikdy nedozvíme, a když, tak jen po uplynutí velké spousty času. A pokud vás zajímá jak Alpha Protocol skutečně dopadl a jestli stojí za starou belu, nebo by měl být naopak vynášen do nebes, tak si ještě pár dní počkejte na náš verdikt.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama