blizzard-zatim-na-dalsi-wow-nemysli
Novinka Blizzard zatím na další WoW nemyslí

Blizzard zatím na další WoW nemyslí

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

21. 1. 2010 12:37 3
Reklama

Společnost Blizzard má v herní světě naprosto výsadní postavení. Jejich World of Warcraft hraje po celém světě více než dvanáct milionů hráčů a s každým dalším měsícem toto číslo o pěkných pár stovek narůstá. Zdánlivě tedy neexistuje nic, co by je hnalo do další online hry, pokud tedy pomineme technickou zastaralost stále docela pěkně vypadajícího WoW. Ani šéf studia Mike Morhaime nechce o nástupci zatím ani slyšet. Podle něj navíc není dobré v dnešní turbulentní době přemýšlet na nějakou dlouhou dobu dopředu, když vše se může během okamžiku otočit.

"Nikdy jsme neměli World of Warcraft rozplánované na pět, deset let dopředu. Nejdále do budoucnosti vidíme vždy k dalšímu datadisku, pro nějž sbíráme nápady a zlehka se zamýšlíme kam hru vlastně směřovat, ale nechceme to brát tak, jako že vše je jasně dáno. Myslím, že tu stále je prostor pro znatelný růst naší hry a také proto se jí snažíme dělat více přístupnější lidem, kteří si ji chtějí vyzkoušet, od první minuty."

Možná by se mohlo zdát, že dvanáct milionů lidí, hrajících jednu jedinou hru, je číslo, které se blíží nějakému pomyslnému stropu, ale Morhaime je v tomto směru naprosto klidný. "Dvanáct milionů lidí? To se mi nezdá jako nějak extra vysoké číslo. Vezměte si kolik lidí ještě není připojeno na internet, kolik lidí nemá širokopásmové připojení, kolik si ho bude v příštích pěti letech pořizovat - to je hodně lidí, co zatím nehrají World of Warcraft. Možná klidně dalších dvanáct milionů."

Cink!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama