natal-mozna-nahradi-televizni-ovladac
Novinka Natal možná nahradí televizní ovladač

Natal možná nahradí televizní ovladač

Marek Švrkala

Marek Švrkala

27. 11. 2009 15:48 3
Reklama

Projekt Natal patří k největším technologickým nadějím současnosti. Další možnosti revolučního ovládání od Microsoftu naznačil generální manažer Xbox Live Marc Whitten, který na jedné z konferencí upozornil na rostoucí počet různých zdrojů videoobsahu (např. Netflix nebo Sky Player). Tyto služby mohou ve výsledku uživatele zahltit obrovským množstvím obsahu, v kterém není lehká orientace. I to by ale mohl Natal pomocí jednoduchého ovládání vyřešit: „Švihnutím zápěstí můžu přepnout program. Silou mého zvuku mohu spustit film,“ řekl Whitten.

To je ale jen začátek. V dalších letech prý můžeme očekávat skutečnou revoluci. Televize by nám totiž měla rozumět více, než kdykoli předtím, a mohla by nám tak připravovat program, jaký se nám líbí: „Cílem není miliarda různých programů, ale jeden. Jeden kanál s tím co chci a kdy to chci."

Natal prý rozpozná konkrétního člověka před obrazovkou a jeho hlas. Systém bude reagovat na uživatelův smích, pozornost i další akce, pro které připraví náležité reakce. Třeba speciální program pro každého, který půjde také sdílet s přáteli.. „Nevěřím, že jsme dnes ve zlatém věku televize, ve zlatém věku herních konzolí nebo ve zlatém věku internetu; upřímně, nevím jestli za pět let budete schopni říct rozdíl mezi těmito pojmy,“ řekl také Marc Whitten. Na budoucnost, jejíž první střípky přijdou s Natalem možná už na konci příštího roku, jsme rozhodně zvědaví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama