cod-mw-2-utrzi-za-dlc-az-140-milionu
Novinka CoD: MW 2 utrží za DLC až 140 milionů

CoD: MW 2 utrží za DLC až 140 milionů

Marek Švrkala

Marek Švrkala

27. 11. 2009 12:43 1
Reklama

První DLC pro Modern Warfare 2 je už od včera potvrzené, a tak mohou někteří analytici ihned zkoumat, kolik peněz tento krok nenasytnému Activisionu v příštím roce přinese. Nové Call of Duty jen za prvních pět dní vyneslo 550 milionů dolarů, což je rekord zábavního průmyslu vůbec. Nějaký ten stahovatelný obsah může úspěch ještě pořádně zvýšit. Třeba analytik Ben Schachter si myslí, že by jednotlivá DLC mohla vygenerovat až 140 milionů dolarů.

„Stahovatelný obsah pro Call of Duty může být solidním příspěvkem do zisků Activision Blizzard v roce 2010. Stejně jako u posledních dvou titulů série CoD si hra může udržet počáteční cenu 60 dolarů až do vydání dalšího pokračování (vzhledem k tomu, že je její hlavní hodnota v multiplayeru). Avšak Activision bude také těžit z velmi výdělečného potenciálu DLC pro Call of Duty.“ Analytik pak propočítal prodeje a zisky u tří DLC k Call of Duty: World at War a se stejným poměrem je přenesl na Modern Warfare 2. Došel k následujícím číslům: „Modern Warfare prodá asi 14 až 16 milionů map packů, což může vést v příjmy ve výši 100 až 140 milionů dolarů.“

Analytik také očekává, že vývojáři nabídnou více nového obsahu, za který budou požadovat také více peněz: „Přestože společnost dosud nic nezveřejnila, nepřekvapilo by mě, kdyby DLC nebylo pouhým map packem, ale přineslo i nové mise, módy a herní předměty (kdo by nezaplatil za noční pouštní assault misi, 2x2 capture the flag mód nebo hodně, hodně ostrý lovecký nůž?). Fanoušci Call of Duty prostě za další obsah zaplatí a Activision Blizzard a Infinity Ward to určitě v roce 2010 pořádně zpeněží,“ dodal Schachter.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama