prodejci-bojkotuji-modern-warfare-2
Novinka Prodejci bojkotují Modern Warfare 2

Prodejci bojkotují Modern Warfare 2

sleepless.

sleepless.

6. 11. 2009 10:44 2
Reklama

Jakoby kolem sebe neměla PC verze Modern Warfare 2 kontroverze více než dost, přilévá do ohně další kalíšek plný hořlaviny. I když tentokrát je to bez zjevného úmyslu. Jak uvádí Kotaku, rozhodlo se několik velkých online prodejců her v čele s Direct2Drive distribuci MW2 zcela zazdít. Hru na svých stránkách prodávat nebudou, protože používá Steamworks od Valve: pro instalaci, ochranu proti pirátění, management uložených pozic a další úkony. Přímá integrace vývojářského prostředí od Valve do hry se D2D, ale také Impulse a Gamersgate nelíbí, protože: „Nemyslíme si, že by hry měly uživatele nutit k instalaci Trojanu“. Takto se k celé věci vyjádřil provozovatel Direct2 Drive a tím trojanem myslí samozřejmě integraci Steamworks a tím pádem i Steamu přímo do hry.

 

Pro D2D a další prodejce je přeci jenom Steam přímá konkurence a prodejem hry, v níž je Steam zakořeněn, by tedy šli sami proti sobě. Označovat Steam za trojan je samozřejmě nechutné přehánění, ale logiku to z pohledu konkurenčního boje o zákazníka dává. Stejně se však obáváme, že do budoucna to chování vývojářů a vydavatelů neovlivní a nezačnou se integrace Steamworks masivně vyhýbat. A MW2 tento bojkot rovněž moc neublíží. Drtivou většinu prodaných kopií tak jako tak obstarají verze konzolové, a jestli je na internetu nějaké prodejní místo, kde se shlukují core PC hráči s úmyslem koupit si legálně hru, pak je to vedle kamenných obchodů (které nějaký Steamworks řešit nemusí) právě Steam.

Nicméně bude zajímavé sledovat, jak budou zmínění online prodejci reagovat na integraci Steamworks u dalších her. Jestli je budou rovněž ignorovat, nebo si MW2 zvolili jen kvůli tomu, že se jedná o sledovanou hru a jejich argument se tak snadno dostane k velkému množství uší a očí.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama