zvesti-o-jade-empire-2-povstaly-z-hrobu
Novinka Zvěsti o Jade Empire 2 povstaly z hrobu

Zvěsti o Jade Empire 2 povstaly z hrobu

sleepless.

sleepless.

31. 12. 2007 11:33 1
Reklama

Dva roky nazpátek, v polovině listopadu 2005 a několik měsíců po vydání Xbox verze RPG Jade Empire, potvrdili (více v této novince) Ray Muzyka a Greg Zeschuk z BioWare přípravy Jade Empire 2, potažmo dalšího titulu z Jade Empire universa. Lakonicky pronesenou informaci přitom podpírali svým původním plánem, v jehož rámci byl kvůli Jade Empire stvořen zbrusu nový svět s vlastní historií, pravidly a význačnými postavami, který se měl stát domovem pro celou řadu her a ne pouze jeden jediný titul. Ostatně, BioWare tímto způsobem pracuje odjakživa a dokazuje to i současný Xbox 360 hit Mass Effect, který rovněž uvedl zbrusu nový herní svět, kde se budou odehrávat přinejmenším další dvě hry, romány a možná nakonec dojde i na nějaký ten film.

Bohužel v případě Jade Empire byly práce na dalších titulech mírně pozdrženy poněkud chladnou reakcí kritiky i hráčů na díl první, což platí o původní Xbox i následné PC verzi. Naštěstí v BioWare nezavrhli Jade Empire úplně, jak o tom svědčí aktuální informace z virtuálního pera Deana Takahashiho na Mercury News. Hovořil prý s někým, kdo na vlastní oči viděl programový kód Jade Empire 2. Sám sice dodává, že to je hodně slabá indicie, ale zároveň se k ní staví poměrně důvěřivě. Věřit tedy nemusíme, ale doufat můžeme.

Takahashi dodává, že je hra vyvíjena pro Xbox 360, což odpovídá původním informacím z roku 2005, kdy Muzyka a Zeschuk označili další Jade Empire titul za Xbox 360 exkluzivní. Otázka platformy/platforem, pro níž je Jade Empire 2 možná vyvíjena, však v tuto chvíli není podstatná a nemá cenu tahat do toho fakt, že BioWare/Pandemic nyní patří EA. Rozhodně ne v tom smyslu, že od teďka budou všechny hry od BioWare multiplatformové, tudíž i Jade Empire 2. Nikdo netuší, jak EA k platformově exkluzivním závazkům BioWare přistoupí, jestli to bylo řešeno při dohadování o koupi, jestli to bude řešeno až na to dojde čas u jednotlivých her, nebo to nebude řešeno vůbec. Naopak je více než jisté, že pokud je Jade Empire 2 skutečně ve vývoji, přebere (bude sdílet) osvědčené prvky z Mass Effect, což platí zejména o technologii a snad i výborném konverzačním systému. Dále už si můžete o Jade Empire 2 snít sami, k tomu nás nepotřebujete. Skutečnost bude nakonec stejně úplně jiná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama