zpetna-kompatibilita-na-ps3-prece-jen-realitou
Novinka Zpětná kompatibilita na PS3 přece jen realitou?

Zpětná kompatibilita na PS3 přece jen realitou?

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

13. 2. 2008 20:20 9
Reklama

Při uvedení konzole Playstation 3 na trh nebyl se zpětnou kompatibilitou her z PS2 problém. Americká a japonská PS3 na to šla skrze přídavný hardware, evropská si vystačila se softwarovou emulací. Sony ale, pro někoho z dost nepochopitelných důvodů, od další podpory zpětné kompatibility upustila a do aktuálně nejrozšířenějších PS3 se 40 GB harddiskem ji neimplementovala pro jistotu vůbec.

Teď se ale zdá, že svitlo světélko naděje pro všechny, kterým je líto, že si nemohou své oblíbené PS2 tituly zahrát i na PS3. Ředitel Playstation Network, Eric Lempell řekl v rozhovoru pro americký herní časopis EGM, že stroje, které v současné době nejsou schopny přehrát PS2 hry by této funkce mohly do budoucna nabýt. "Jsou tu jisté možnosti, ať už softwarové, nebo hardwarové, díky kterým by emulace byla možná." Lempell se ale nevyjádřil k tomu, zda se na tom v Sony v současné době pracuje, nebo ne.

Druhá možnost, která se ve spojitosti s PS2 hrami na PS3 nabízí je možnost jejich stáhnutí prostřednictvím PS Store, stejně jako tomu je nyní s hrami na PS One. Otázkou však zůstává, zda by byli lidé ochotni platit další peníze za hry, které se jim doma válí v poličce jen proto, aby si je mohli zahrát na PS3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama