vysledky-ags-awards-2007
Novinka Výsledky AGS Awards 2007

Výsledky AGS Awards 2007

Tomáš Nadrchal

Tomáš Nadrchal

29. 2. 2008 10:20
Reklama

Komunita kolem Adventure Game Studia rok co rok uděluje AGS Awards, tj. ocenění pro nejlepší hry vytvořené na AGS enginu za posledních dvanáct měsíců. Zajímavostí budiž, že letošní vyhlášení neproběhlo klasicky přes IRC kanál, ale prostřednictvím volně stažitelné AGS hry.

Nejúspěšnějším autorem se stal Ali s pěti cenami za výtečnou adventuru Nelly Cootalot: Spoonbeaks Ahoy!, konkrétně pak za nejlepší hratelnost, nejlepší dialogy, nejlepší hlavní postavu, nejlepší vykreslení postav a také za vůbec nejlepší AGS hru roku. Nelly Cootalot se mimochodem umístila na pátém místě v našem žebříčku nejlepších freeware her roku.

Těsně druhá co do počtu ocenění zůstala pohádka A Tale of Two Kingdoms, která si odnesla rovnou čtveřici ocenění. V minulém ročníku absolutně dominující Ben „Yahtzee“ Croshaw obdržel také 4 ocenění, 2 za Trilby: The Art of Theft a další 2 za 6 Days a Sacrifice. Ocenění za celoživotní dílo získal Ashen.

Výsledky ve zbylých několika kategoriích si spolu s ostatními nominacemi můžete prohlédnout na stránkách AGS Wiki. Vítězům gratulujeme a těšíme se opět za rok!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama