zebricek-20-top-vyvojaru-podle-edge
Novinka Žebříček 20 Top vývojářů podle Edge

Žebříček 20 Top vývojářů podle Edge

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

29. 7. 2008 12:58 9
Reklama

Časopis Edge provedl podrobný průzkum založený na nejrůznějších kriteriích, aby mohl vyřknout ortel nad tím, jak se 20 předních vývojářů poskládá v žebříčku úspěšnosti za fiskální rok 2008. Celý článek je k dispozici online a s ohledem na to, že je opravdu podrobný (1 strana pro každou firmu s obsáhlou charakteristikou hovoří za vše), podíváme se jen na celkové výsledky.

Není překvapením, že první přičky obsadili v tomto pořadí velikáni Nintendo, Sony, Microsoft a EA. Co se Nintenda týče, společnosti se podařilo mezi 4. lednem 2007 a 31. březnem 2008 vydělala téměř 17 miliard dolarů. Hned v závěsu je s 13 miliardami Sony, s 8 Microsfot a se 3,5 EA. Do čísel ale musíme u prvních třech firem zahrnout i prodeje hardwaru, což staví EA a další ryze „softwarové“ firmy do nevýhody. Pokud vás zajímá opačná strana tabulky, vězte, že nejhůře dopadli vývojáři z D3 s „pouhými“ 144 miliony a Codemasters s takřka shodnými 149.

Zajímavěji se tváří tabulka sledující poměr ztrát a zisků ve stejném časovém období. Zde opět vyhrálo Nintendo s kladným číslem točícím se kolem 2,5 miliard dolarů, zbylou trojici velikánů ale musíme hledat na konci tabulky. Nejvíce prodělalo Sony, a sice 1,3 miliiard, zhruba o polovinu méně Microsoft a se 454 miliony uzavírá chvost tabulky EA. Pokud tedy máte zájem, pustit se do čtení rozboru, nic vám v tom nebrání. Čísla to jsou veliká a počtení hodnotné, jak už to v případě časopisu Edge bývá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama