zakladatel-maxisu-pripravuje-dalsi-oddworld
Novinka Zakladatel Maxisu připravuje další Oddworld

Zakladatel Maxisu připravuje další Oddworld

sleepless.

sleepless.

23. 5. 2008 09:23 1
Reklama

Od roku 2005, čili víceméně hned po komerčním fiasku s titulem Oddworld Stranger's Wrath, se tvůrčí tým Oddworld Inhabitants pod vedením Lorne Lanninga přestal věnovat vývoji her a vrhnul se na filmovou a televizní produkci, konkrétně na výrobu CG filmů. Zatím však žádný hotový projekt z Lanningova týmu nevypadl, ačkoli byla hned v roce 2006 uzavřena smlouva ohledně vývoje CGI filmu Citizen Siege. Bůhví, jak to s ním nakonec dopadlo.

Minulost však házíme za záda, protože přítomnost se zdá být mnohem zajímavější. Podle informací z The Cord Weekly totiž Oddworld Inhabitants připravují další titul ve své Oddworld sérii. Tuhle velmi zajímavou a rozhodně nečekanou novinku prozradil zmíněnému periodiku spoluzakladatel Maxisu Jeff Braun, který se na vývoji hry nějakým způsobem podílí. Další Oddworld prý přijde s revolučním systémem 3D animací, které budou k nerozeznání od animací v CGI filmech.

„Renderovací nástroje pro 3D animaci jsou v současnosti na tak vysoké úrovni, že vám doslova a do písmene umožní vytvořit lineární animaci a s použitím těch samých objektů pak i hru. Nástroje se tedy konečně dostávají na úroveň, kdy můžeme zároveň vydat show i hru,“ prorokoval Braun a chtěl tím zjevně naznačit, že lze ty samé digitální assety s pomocí moderních nástrojů použít pro CGi film i hru.

Ještě než začnete v opojném deliriu imitovat techniku tance svatého Víta, tak byste měli vědět, že produkční proces nové Oddworld hry nikam nechvátá. Naopak jej Braun označil za záměrně pomalý a uvážlivý, takže může trvat roky než další díl Oddworld ságy vyjde. Není vyloučeno, že půjde o projekt epizodického charakteru. Zrovna tohle jsme tedy slyšet nechtěli, protože i kdyby nový Oddworld vyšel hned, tak už je pozdě, ale berme tyto informace jako záblesk lepší časů, které pro fanoušky Oddworldu čekají někde daleko na obzoru. A teď už musíme běžet, zase nás tahají na podcast.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama