vyzkum-mindrak-z-hrani-her-se-svalovci-a-kraskami
Novinka Výzkum: mindrák z hraní her se svalovci a kráskami

Výzkum: mindrák z hraní her se svalovci a kráskami

sleepless.

sleepless.

31. 12. 2008 16:43 15
Reklama

Podle výzkumu profesora Richarda Harrise z kansaské státní univerzity stačí pouhé čtvrt hodiny hrát hru s příliš svalnatými mužskými nebo příliš hubenými ženskými postavami, abyste začali negativně vnímat vlastní tělesné proporce, čili si přestali sami sebe vážit.

V spolupráci se studentem Christopherem Barlettem utvořil zmíněný profesor dvě skupiny univerzitních studentů. První skupina, tvořená muži, hrála čtvrt hodiny WWF Wrestlemania 2000, kde se to jenom hemží z prášků svalnatými a naolejovanými těly rádoby drsných bojovníků. Druhá skupina, kterou pro změnu tvořily ženy, zas byla na patnáct minut vystavena vlivu blíže neurčené sportovní hry – plážovému volejbalu.

Příslušníci obou skupiny byli otázkami týkající se vnímání vlastního těla zasypáni před i po hraní zmíněných her a podle profesora Harrise byl posun směrem k negativnímu pohledu po pouhých patnácti minutách hraní silně znepokojující. Zejména proto, že právě hry jsou tak významnou součástí popkultury.

Závěr je to tedy rozhodně zajímavý, i když se určitě nedá globálně vztáhnout na všechny hráče a hráčky. Možná mají američtí vysokoškoláci hodně těžký život, že jim může tak rychle přivodit mindrák obyčejná sportovní hra. Každopádně není podobná zjištění radno podceňovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama