uspesny-start-konzole-xbox-360-v-eu
Novinka Úspěšný start konzole Xbox 360 v EU

Úspěšný start konzole Xbox 360 v EU

sleepless.

sleepless.

6. 12. 2005 16:00
Reklama

Společnost Microsoft sice má s globálním launchem Xboxu 360 docela solidní potíže, ale na zájem zákazníků si tedy rozhodně stěžovat nemůže, což platí o severní Americe i Evropě, kde se nová konzole prodává od minulého pátku. Ve dnech 2. - 5. prosince se stihlo jenom ve velké Británii prodat přes 70.000 kusů konzole Xbox 360, což pro Microsoft znamená velmi pěkné druhé místo co se prodeje hardwaru během jednoho víkendu týče.

Na první místě je handheld Sony PSP, kterého se za víkend stihlo prodat okolo 180.000 kusů. Jinak co se čistě konzolí týče, tak nyní Microsoft s Xboxem 360 vede a až na druhém místě je konzole Nintendo Gamecube a její bývalý prodejní rekord z roku 2003. V Anglii se do oběhu stejně jako ve zbytku Evropy dostaly obě dvě verze Xboxu 360, přičemž ta dražší prémiová se prodávala více, zhruba v poměru 2:1 k té levnější. Tento ukazatel však není možné brát v této chvíli příliš vážně. Spousta zákazníků totiž brala co se dalo a co bylo a když například nebyla k dispozici verze základní, tak prostě koupili prémiovou.

Prodejní čísla samotné konzole tedy rozhodně společnost Microsoft nezklamala. Jak je to ovšem se softwarem pro Xbox 360? Odpověď nabízí například tento žebříček TOP 15 Xbox 360 her ve Velké Británii podle Chart Track. Líným čtenářům z něj prozradím jen tolik, že největší zájem byl jednoznačně o 3D akci Perfect Dark Zero. Na druhém místě se uvelebil závodní titul Project Gotham Racing 3, třetí je titul Call of Duty 2, čtvrtý pak akční psychothriller Condemned: Criminal Origins, pátý je závodní titul Need for Speed: Most Wanted a až na šestém je tolik hypovaná fantasy akční adventure Kameo: Elements of Power. Dále následují tituly FIFA 06 (7. místo), Quake 4 (8. místo), King Kong (9. místo), Tiger Woods PGA Tour (10. místo), Gun (11. místo), Tony Hawks Am. Wasteland (12. místo), Madden NFL 06 (13. místo), Amped 3 (14. místo), NBA Live 2006 (15. místo).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama