ubisoft-s-dalsimi-stripky-o-h-a-w-x
Novinka Ubisoft s dalšími střípky o H.A.W.X.

Ubisoft s dalšími střípky o H.A.W.X.

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

22. 5. 2008 11:44
Reklama

Jak už všichni zapálení fanoušci her s razítkem „Tom Clancy“ vědí, letos na podzim se na světlo světa vyklube zcela nové série, H.A.W.X. Hra byla původně prezentována jako Tom Clancy’s Air Combat, a podle názvu tak dávala jasnou nápovědu, o co v ní půjde. Vývojáři ale před dvěma měsíci název změnili a opět nám zamotali hlavy. Naposledy jsme tedy dešifrovali zkratku na High Altitude Warfare s tím, že jsme pro poslední X neměli vysvětlení. Internetem pochopitelně začaly kolovat nejrůznější (a v mnoha případech dosti bláznivé) spekulace, kterým je ale pro dnešek konec; lidé z Ubisoftu vysvětlují, že pod X se skrývá dvojice slov - Experimental Squadron.

Další informace se točí kolem příběhového pozadí a jak vidno, vývojáři mají nejspíš jakousi úchylku právě ve zkratkách. Podle nich totiž H.A.W.X. vzešel z projektu FALCO (Foreign Aircaft and Logistics Capture Operations), který sdružoval společnost elitních pilotů, operujících během druhé světové války. Kvůli nespecifikovanému veřejnému skandálu byl ale v padesátých letech projekt FALCO odpískán a společnost rozpuštěna. Tedy, alespoň tak to bylo sděleno veřejnosti. Ve skutečnosti byla ale celá situace využita k utajení organizace, která pod novým názvem zvesela fungovala dál. A to až do roku 2012, kde se začne odvíjet samotný děj hry. Boj s terorismem se v této době přesunul do oblak a na vás nezbude nic jiného, než mu čelit. Konkrétně budete bojovat proti zástupcům PMC (ano, další zkratka – Private Military Contractors), tedy soukromé vojenské skupině a vyzkoušíte si zcela nový pocit z boje.

Jen pro pořádek připomínáme, že Tom Clancy’s H.A.W.X. vyjde ve světě na podzim letošního roku a k dispozici budou verze pro PC, Xbox 360 a PS3. Další informace bychom měli načerpat v příštím týdnu, kdy se v Paříží konají UbiDays a hra by zde měla být zastoupena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama