ubisoft-kupuje-tvurce-efektu-v-300-a-sin-city
Novinka Ubisoft kupuje tvůrce efektů v 300 a Sin City

Ubisoft kupuje tvůrce efektů v 300 a Sin City

sleepless.

sleepless.

9. 7. 2008 09:14
Reklama

Koho zajímá, že si spol. Ubisoft koupila nějaké podivné kanadské studio, které udělalo speciální efekty a animace pro pár bezvýznamných filmů? Zatím skoro nikoho - až na pár výjimek. Přitom je tato informace poměrně závažná, protože stvrzuje záměr Ubisoftu prosadit se přes své známé značky a hrdiny nejenom na poli herním, ale i knižním, filmovém, seriálovém a bůhvíjakém ještě. Jak už jsem vás varoval v této novince, Ubisoft svými plány přerůstá videoherní teritorium a razí multimediální strategii.

Zpět k nákupu onoho studia. Je pravda, že to není žádná malá firmička, ale poměrně známý podnik, který vystupuje pod názvem Hybride Technologies a během posledních 13 let zpracoval speciální efekty a vizuální stylizaci pro řadu filmů a seriálů. Z těch opravdu známých a vizuálně povedených lze jmenovat Sin City, 300: Bitva u Thermopyl, Svět zítřka, Tenkrát v Mexiku a další.

No a tohle studio sídlící v kanadském Montrealu nyní patří spol. Ubisoftu, která už v minulém roce založila vlastní CGI studio v rovněž kanadském Quebecu. Hybride bude nadále pokračovat ve spolupráci s filmovými studii, čili svůj primární zdroj příjmů neodhodí. Všechny technologie a nástroje, které se v Hybride používají, však budou k dispozici studiím Ubisoftu, což by mělo znamenat zjednodušenou, zrychlenou a kvalitnější tvorbu herních i vizuálních prvků.

„Budoucnost naší branže je závislá na schopnosti vytvářet značky, které u konzumenta najdou odezvu a na schopnosti rozšiřovat tyto značky i na jiné formy zábavy,“ osvětluje aktuální strategii CEO Ubisoftu Yves Guillemot, do níž akvizice studia Hybride zapadá stejně přesně jako smog na město.

Společnou videoprezentaci Hybride a Ubisoftu si prohlédněte na této stránce, za těch pár desítek sekund to určitě stojí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama