tom-clancy-s-air-combat-je-nyni-hawx
Novinka Tom Clancy’s Air Combat je nyní HAWX

Tom Clancy’s Air Combat je nyní HAWX

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

3. 4. 2008 08:04 2
Reklama

Na konci září minulého roku jsme poprvé psali o zcela nové sérii Tom Clancy her od vývojářů z Ubisoftu. Název Air Combat sliboval letecký simulátor zasazený do blízké budoucnosti, kde budete, coby pilot taktických letounů, podporovat pozemní komanda, nebo sám řešit zapeklité mise. Na poměrně dlouhou dobu se ale tok informací zastavil a o rozruch se postarala až pondělní flashová animace na oficiálních stránkách série Ghost Recon. Spekulovali jsme, zda se jedná o nenásilné představení třetího pokračování, nebo jde o materiál spojený právě s Air Combat. Kdo vsadil na druhou variantu, vyhrál a Ubisoft nám k tomu všemu ještě sype pár informací navrch.

První zásadní zprávou je, že Air Combat se od nynějška jmenuje jednoduše HAWX, což redaktoři serveru IGN zkusmo dekódovali jako „High-Altitude Warfare…něco“. Hra by měla nabídnout až 50 letadel, jimiž budete v příběhu zasazeném do roku 2012 křižovat oblohu. Důvodem k usedání do kokpitů bude vzrůstající síla soukromých vojenských společností, které začnou hrozit globálním konfliktem právě ze vzduchu. Co se týče zajímavých prvků hry, vývojáři odhalili Enhanced Reality Sytem (Rozšířený systém reality), tedy sadu nástrojů, jako je detailní radar, detekce blížících se raket, kontrola poškození systému, taktická mapa, kontrola trajektorie projektilů a intuitivní komunikace s AI. Jednotlivé části ERS půjdou libovolně vypínat a zapínat, takže si každý může podle svého skillu vybrat, čím vším chce být chráněn během mise; přirovnat tento systém můžeme například k asistentům u každé druhé závodní hry.

Jak už asi čekáte, hra nebude ochuzena o multiplayer. Kampaň budete moci hrát ve čtyřech lidech za přítomnosti flexibilní „jump-in“ funkce, klasický Vs. multiplayer pak zakusíte v 16 hráčích. Vývojáři rovněž počítají s in-game měnou, za kterou budete moci kupovat další zbraně a jinou výbavu. Podle posledních informací vyjde Tom Clancy’s HAWX ve verzích PC, PS3 a X360 letos na podzim -rozhodně se je nač těšit. Myšlenka boje proti terorismu v oblacích je vskutku zajímavá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama