thq-a-simbin-chystaji-race-360-pro-xbox
Novinka THQ a SimBin chystají RACE 360 pro Xbox

THQ a SimBin chystají RACE 360 pro Xbox

sleepless.

sleepless.

30. 6. 2008 08:15
Reklama

Přestože na nedostatek závodních her si na X360 nemůžeme stěžovat, opravdovou hardcorovou simulaci bychom nenašli ani jednu. A Forza se nepočítá. Prvním přírůstkem měla být konzolová verze úspěšné PC série GTR/RACE od SimBinu, která měla být vydána společností THQ. Celé to však vyšumělo do ztracena. Jiný výraz se nedá použít, protože hra nebyla nikdy oficiálně zrušena, jen probleskly informace, že THQ už nemá o vydání GRT na X360 zájem a hlavním důvodem byl údajně dostatečný počet vlastních – interně vyvíjených – závodních her. A tím to skončilo.

Nyní, čili rok poté, se však THQ s plánem na vydání závodní simulace od SimBinu pro Xbox 360 vrací. Podle serveru VirtualR.net odhalila THQ během Interactive Digital & Entertainment Festival ve francouzském Cannes titul RACE 360. Vyjít by měl v listopadu, obsahovat prý bude 350 vozítek, 15 tratí online multiplayer pro 12 hráčů a offline mulťák ve splitscreenu. Zřejmě tedy půjde o upravenou verzi PC hry RACE 07.

Nemá cenu řešit zrovna tady otázku, jestli vůbec na X360 existuje pro opravdu realistické závodní hry nějaká početnější skupina zájemců, kteří by stimulovali poptávku. Ničeho podobného jsme si nevšimli. Nicméně je zajímavé, jak THQ z roku na rok obrátila. Nejdříve tomuto vydavatelství nebyla konzolová verze GTR/RACE dost dobrá.  Když ale všechny interně vyvíjené závodní hry od THQ na trhu i u hráčů propadly (Juiced 2, Stuntman: Ignition) na celé čáře, tak stáhla ocas mezi nohy a zkouší to znovu. Snad to napodruhé dobře dopadne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama