syberia-rozsiri-pocet-adventurek-na-ds
Novinka Syberia rozšíří počet adventurek na DS

Syberia rozšíří počet adventurek na DS

sleepless.

sleepless.

15. 4. 2008 12:45 1
Reklama

Tetraedge Games je francouzské studio, které se zcela zjevně specializuje na předělávání PC adventurek pro Pocket PC platformu. Prozatím má na kontě předělávky obou dvou dílu Syberie, Return to Mysterious Island, Secret of the Lost Cavern a dalších titulů. Pocket PC platforma je však vývojářům z Tetraedge Games zcela zjevně malá, protože se rozhodli ke vstupu na trh s hrami pro handheldy, kde si zcela logicky vybrali pro svůj další projekt handheld Nintendo DS. No a nás může těšit, že tím projektem je DSková verze nádherné adventure Syberia.

Hra by měla vyjít letos na podzim a Tetraedge Games se dušují, že bude v maximální možné míře respektovat PC originál, přestože bude zcela logicky upravena na míru DSku. Co to znamená? Zásahy do scénáře a příběhu budou minimální, spíše však skoro žádné a většina změn je tedy technického charakteru. Kupříkladu inventář bude minimalizován téměř dvojnásobně a samotné předměty budou dynamicky použitelné přímo ve hře, ne ve speciální obrazovce.

Pořád půjde o 2.5 adventurku s 3D postavami a 2D pozadím, nečekejte však PC kvalitu, to by bylo bláhové. Zachováno zůstane i zhruba 15 minut renderovaných animaček, opět však v kvalitě odpovídající možnostem DS. Jak ovšem už několik her ukázalo, dají se i na DSku vykouzlit nádherné scény. No a v neposlední řadě musíme zmínit změnu ve zpracování dialogů, při nichž se obraz přepne do módu, kdy na horním display uvidíte dvě komunikující hlavy. Opět už jsme to v několika DS adventurách zažili, fungovalo to a není třeba se tomu bránit. Žádné další změny vývojáři neplánují a my jenom doufáme, že jednou z věcí, kterou se jim podaří zachovat, bude i unikátní křehká atmosféra a skvěle vyprofilovaná povaha Kate Walkerové, Hanse Voralberga a další postav. Navíc doufáme, že se později dočká DS posrtu i Syberia II, protože bez toho by přijel Kate Walkerové zůstal na DS platformě rozehrán jen zpolovic.

Jinak obrázky pod textem pochází samozřejmě z PC verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama