spyro-na-x360-ps3-s-frodem-i-gary-oldmanem
Novinka Spyro na X360, PS3 s Frodem i Gary Oldmanem

Spyro na X360, PS3 s Frodem i Gary Oldmanem

Jan Horčík

Jan Horčík

29. 4. 2008 12:10 3
Reklama

Sierra Entertainment, součást Vivendi Games, oznámila završení trilogie Spyro The Dragon, které se uskuteční především na platformách Xbox 360 a PlayStation 3. Nový titul The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon bude třetím dílem populární série. O vývoj se postará studio Etranges Libellules a kromě zmíněných dvou hlavních platforem vyjde také na Wii, PS2 a Nintendo DS. Ostatně, jinak by nebylo z čeho zaplatit takové celebrity jako Elijah Wood, Gary Oldman, Christina Ricci, Blair Underwood, Wayne Brady či Mark Hamill, kteří se mají postarat o dabing populárních postaviček.

Poslední díl série přinese nečekané spojenectví. Spyro se dá dohromady s Cynder, svým bývalým protivníkem, aby se společně mohli postavit dosud největší výzvě. Tou se stává Temný Pán (namluvený, stylově, Markem Hamillem), který hodlá ovládnout svět. Hmm. Zajímavěji znějí dvě velké novinky: fialový dráček Spyro teď může létat kdy se mu zlíbí a hráči se navíc mohou kdykoliv připojovat a odpojovat do/z nového kooperativního módu. Tam můžete hrát buďto za Spyra či za Cynder. Al Simone, senior vice prezident Sierry, upozorňuje, že Spyro, stejně jako jeho hráči, poněkud vyrostl. "Hráči si toho všimnou na hratelnosti, designu postav i příběhu hry. Zápletka nabídne zajímavé zvraty a nováčci i staří harcovníci série si přijdou na své v dobrodružství, kterého se může zhostit pouze Spyro," komentoval klasickými nicneříkajícími marketingovými bláboly ohlášení hry.

Důležitější je zmínit, že francouzské studio Etranges Libellules bylo založeno už v roce 1994 a s vývojem licencovaných her má značné zkušenosti. Stará se například o hry značky Asterix, pomáhalo také prominentnímu evropskému režisérovi Lucu Bessonovi se hrou podle jeho nejnovějšího animovaného opusu Arthur a Minimojové (Arthur and the Invisibles). Divize Vivendi Games Mobile připravuje The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon také ve verzi pro mobilní telefony. Hra vyjde na všechny platformy už letos na podzim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama