sony-odmita-streamovane-video-ve-stylu-netflix
Novinka Sony odmítá streamované video ve stylu Netflix

Sony odmítá streamované video ve stylu Netflix

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

10. 12. 2008 09:12 2
Reklama

Poté, co minulý měsíc odstartoval nový Xbox 360 dashboard se samozřejmě nabízela otázka, zda Sony nechystá něco podobného, nějakou inovaci do svého XMB. Podle ředitele Sony Computer Entertainment America, Johna Kohlera se ale nic takového neplánuje. "Nezaznamenali jsme žádné problémy s naším XMB interfejsem, takže se ho určitě budeme držet i do budoucna. To samozřejmě neznamená, že bychom nechtěli zahrnout i nějaké menší změny. Jsou tu sekce, které určitě chceme vylepšit a upravit a v budoucnu se tak určitě stane. Kohler se vyjádřil také k tomu, jestli se na PlayStationu někdy objeví streamovací služba Netflix, tak jako na X360 nebo něco koncepčně podobného:

"Spíše než na streamovací službu jsme se zaměřili na stahování obsahu, jak půjčeného, tak normálně zakoupeného, filmy, seriály a tak podobně. A v tom také budeme pokračovat, protože si myslíme, že naši zákazníci chtějí skutečně vlastnit ten obsah, ne ho jenom streamovat. Účastnil jsem se totiž nedávno focus testu v New Yorku, kde se na mezi majiteli X360 dostalo na přetřes téma Xboxu 360. Většina z přítomných lidí vůbec o dohodě (MS) s Netflixem nevěděla. A ti kteří o té dohodě věděli, chtěli znát rozdíl mezi Netflixem na PC a X360. Samozřejmě zjistili, že je služba na obou platformách stejná a chtěli dále vědět, v čem je tedy Netlifx na X36 speciální. Moderátor se pak zmínil o tom, že mohou (na X360) sledovat Netlix streamy přímo v obýváku (na TV). Jenže spousta účastníků na to řekla 'ale taky je můžu sledovat na mém notebooku'".

Kohler pak ještě dodal: "Určitě to (Netflix stream v NXE) má svá pozitiva pro X360. Na druhou stranu je v tom určitý zmatek (mezi uživateli). Týká se hlavně debaty na téma 'vlastnit obsah' versus 'pronajímat si obsah'". Co vy na to, majitelé PS3? Radši si stahujete filmy na váš harddisk, nebo byste se nejradši dívali na videa ve stylu YouTube?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama