sloupkar-the-times-nenavidim-pocitacove-hry
Novinka Sloupkař The Times: "Nenávidím počítačové hry"

Sloupkař The Times: "Nenávidím počítačové hry"

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

2. 4. 2008 14:31 51
Reklama

Sloupkař britských novin The Times jménem Giles Whittell zveřejnil na webových stránkách zmíněného deníku text, který musel pobouřit všechny hráče na celém světě. Podle názvu (Videohry: Nikdy si je nekoupím) byste určitě ani náhodou nečekali tak radikální názory, jaké Whittell prezentuje. Hry označuje za naprostou ztrátu času, pojem "hráč" u něj znamená zkrachovalou existenci, která tráví 24 hodin denně před monitorem počítače s občasnými přestávkami na vybrakování ledničky a toaletu. Dokonce si dovoluje počítačové hry přirovnávat k heroinu a mladistvému těhotenství. Pojďme si některé obzvlášť peprné pasáže ocitovat:

Nesnáším videohry, online, nebo offline. Nesnáším tu jejich vlastnost, že naprosto vycucávají z lidí smysl pro realitu a drží je v jimi vybudovaných virtuálních světech po neúnosně dlouhou dobu. Nesnáším to, že mi hry za to stojí se takhle rozčilovat a nesnáším názory, jakože bych si je měl nejdřív vyzkoušet, než budu říkat takovéto názory na veřejnosti. To je to samé, jako byste mohli odsuzovat závislost na heroinu a mladistvé těhotenství až poté, co si takovými zážitky sami projdete.

Moje kritika nehodnotí to, jestli jsou hry (nebo heroin, nebo těhotenství) špatné, nebo dobré (...) Jde mi o to, že v porovnání s tím, jak si dítě může vyplnit svůj volný čas jsou hry, heroin a těhotenství opravdovou ztrátou času. Podle studie Dr. Byronové si třetina desetiletých školáků v Anglii krátí čas ve škole hraním počítačových her. V Anglii možná, ale v mém domě jen přes mou mrtvolu. Proč je tak divné, když chci aby si děti hráli v dešti, větru, v horách, v bahně, spali ve stanech venku a jedli slaninu, kterou si sami opečou u táboráku?

Kultura kriplů, anyone?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama