sega-zavrela-sve-racing-studio-sega-rally
Novinka Sega zavřela své Racing Studio (Sega Rally)

Sega zavřela své Racing Studio (Sega Rally)

sleepless.

sleepless.

9. 4. 2008 07:40 3
Reklama

V rámci přehodnocování operací svých západních studií se rozhodla Sega zavřít kanceláře, v anglickém Birminghamu sídlícího, týmu Sega Racing Studio, jehož existence byla odhalena v roce 2006 společně s představením titulu Sega Rally pro PC, PS3 a Xbox 360 (PSP verzi dělal tým BugBear). Jeho vydání jsme se dočkali loni na podzim a přestože recenzenti k této hře byli poměrně hodní, komerční úspěch se tak trochu dle očekávání nedostavil. Právě úspěch na trhu první hry byl zjevně velmi důležitou položkou pětiletého rozvojového plánu Sega Racing Studio, protože neschopnost jeho naplnění, respektive cílů z něj vyplývajících je jedením z důvodů, proč se Sega nakonec rozhodla tohle na závodní hry specializované studio zavřít.

„Naše rozhodnutí je součástí revize činnosti západních vývojářských studií, abychom se ujistili, že i do budoucna bude každé studio výdělečnou jednotkou samo o sobe. Bohužel pětiletý plán rozvoje v případě Sega Racing Studia by mateřské společnosti žádný výnos nepřinesl. Sega by ovšem ráda připomněla, že ve svých zbylých interních studiích žádné změny nechystá.“

Tak zní oficiální reakce Segy na dotaz Develop magu, který s informací o konci studia přišel. Stojí za připomenutí, že vedle Sega Rally chystalo Racing Studio zbrusu novou závodní značku. Co s ní bude a hlavně co bude s více než 60 zaměstnanci, to ví asi jen oni sami. Sega Racing Studio zaměstnávalo řadu zkušených vývojářů, kteří byli přetaženi ze spousty anglických týmů včetně Rockstaru, Criterionu a Codemasters. No třeba je v těchto týmech přijmou zase pěkně zpátky a budou se tvářit, že byli jen na delší dovolené.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama