sci-ceka-restrukturalizace-propousteni
Novinka SCi čeká restrukturalizace, propouštění

SCi čeká restrukturalizace, propouštění

Jan Horčík

Jan Horčík

29. 2. 2008 13:50 1
Reklama

SCi, společnost stojící za herním vydavatelstvím Eidos, které má zase na svědomí známou sérii Tomb Raider, čeká rozsáhlá restrukturalizace. Maximální počet zaměstnanců bude snížen na 800, to znamená propuštění 25% stávajících zaměstnanců. Zároveň s tím bylo radou společnosti odhlasováno zrušení 14 projektů ve vývoji, které by nepřinesly požadované zisky nebo nebyly dostatečně kvalitní.

"Po šestitýdenním zkoumání našich obchodů jsme odstartovali jasný plán založený na třech klíčových aktivitách: radikální změna naší struktury směřovaná na obchod vedený samotnými studii, program vylepšování produktů odshora dolů a dále podstatné snížení nákladů," řekl Phil Rogers, ředitel společnosti.

SCi se v konkurenci obrů jako EA, Activison-Blizzard, Take-Two a při hrozbě jejich dalšího spojování musí snažit být co nejvíce konkurenceschopná. Ostatně, právě o SCi kolovaly dříve zprávy týkající se možného odkoupení. SCi chce proto opustit centrálně kontrolovaný vývojový model a umožnit jednotlivým studiím aby se sama soutřeďila na vývoj svých klíčových produktů, což budou série Tomb Raider, Hitman, Championship Manager a Deus Ex. Pod značkou Eidos Play se navíc bude skupina zaměřovat na nová média a příležitostné hráče. Zároveň firma připustila, že je otevřená dalším nabídkám na odkoupení, ačkoliv aktivně žádné nabídky nevyhledává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama