sance-na-dalsi-singleplayer-unreal-hru-zije
Novinka Šance na další singleplayer Unreal hru žije...

Šance na další singleplayer Unreal hru žije...

sleepless.

sleepless.

1. 5. 2008 11:20
Reklama

Kdysi dávno, v době o níž se praví v legendách, nebyla značka Unreal spojována pouze s multiplayerovým hraním, ale představovala to nejlepší v ranku velkolepých singleplayerových stříleček. To bylo v roce 1998. Jenže pak se nám vývojáři z Epic Games zhlédli, stejně jako konkurence od id Software, do multiplayer only stříleček, na svět přišel Unreal Tournament a milovníci singleplayeru byli se vší slušností odeslání k šípku.

Zpět byli přivolání až v roce 2003,kdy vyšel další singleplayerový Unreal – Unreal II: The Awakening, který byl zároveň labutí písní kdysi slavného a dnes už neexistujícího adventurního domu Legend Entertainment. Pak už následovala pouze řada Unreal Tournament her, kterou zakončila next-genová trojka. Jistě, vývoj se zastavit nedá, ale stejně bychom se rádi dalšího singleplayerového Unrealu dočkali. Je to vůbec možné? Nebo si své singleplayerové ambice vybijí vývojáři z Epic Games na sérii Gears of War, která je i tak mnohem populárnější právě kvůli multiplayerové složce. V rozhovoru pro Eurogamer na to odpověděl Mark Rein:

„Jsem přesvědčený, že někdy v budoucnu určitě uděláme další singleplayerový, příběhový Unreal. Jsem přesvědčený, že někdy v budoucnosti k tomu dojde. V tuto chvíli však ni takového neplánujeme,“ lakonicky naznal Rein.

Proč ale vlastně Epici neudělají singleplayerový Unreal hned, slyšte opět Marka Reina:

„Unreal Tournament nám vydělává slušné peníze  je to dobrá hra, kterou rádi děláme. Navíc její vývoj nevyžaduje pět let trvající produkci a je to skvělý nástroj pro zkoušení a testování spousty zajímavých věcí, které chceme dělat. Rádi děláme tento (singleplayer) typ her a v první linii máme Gears of War, což je singleplayerová, grafiku prezentující hra.“

Tak to vidíte sami, než se Epici vybičují k dalšímu singleplayer Unrealu, budou už mnozí z nás nosit dlouhý šedivý plnovous a bez hole nedáme ani ránu, natož pak třeba krok. A to ještě Mark Rein v rozhovoru naznačil, že jeho lidé mají spoustu jiných nápadů, kupříkladu na zbrusu nové herní značky. Jejich realizace je sice vzdálená, ale počítá se s nimi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama