riccitiello-takovouhle-e3-nesnasim
Novinka Riccitiello: "Takovouhle E3 nesnáším."

Riccitiello: "Takovouhle E3 nesnáším."

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

18. 7. 2008 17:43 3
Reklama

Letošní podoba E3 sbírá další nepříliš nadšené ohlasy. Už včera se nechal slyšet Alain Corre z Ubisoftu, že se mu E3 2008 vůbec nezamlouvá. Corre kritizoval zejména načasování výstavy na letní měsíce, které podle něj není vhodné pro událost, jež by měla být nejdůležitější z hlediska prezentace produktů videoherních firem před Vánoci. Ještě silnější slova zvolil prezident amerického Ubisoftu Laurent Detoc, který řekl: "E3 je letos příšerná. Dřív se tu sjížděl celý svět, teď je to jako show bandy instalatérů ve sklepě." A ne zrovna pozitivní hodnocení nabídl i John Riccitiello, šéf EA: "Takovouhle E3 nesnáším," řekl v rozhovoru pro San Francisco Chronicle.

Skutečně výstava byla letos podstatně komornější, stejně jako loni se do Los Angeles sjelo jen 5 000 novinářů, zatímco v dobách největší "slávy" E3 byla hranice stanovena na 60 000 účastníků. Jistě je trochu smutné, že projev texaského guvernéra Ricka Perryho na úvod třetího dne výstavy v sále pro tisíc lidí sledovalo pouhopouhých dvacet statečných, kterým se podařilo probudit dostatečně brzy a došourat se do Convention Centra.

Zda budou stížnosti zástupců herních firem nějak reflektovány, dočkáme se přesunu E3 zpět na květnový termín, nebo opětovného zvětšení formátu výstavy, zatím není známo. Bude-li se ale kritika množit současným tempem, budou s tím organizátoři muset něco dělat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama