resident-evil-degeneruje-do-filmoveho-cgi
Novinka Resident Evil Degeneruje do filmového CGI

Resident Evil Degeneruje do filmového CGI

sleepless.

sleepless.

29. 7. 2008 12:17 2
Reklama

Až budu vzpomínat na červenec 2008, tak si řeknu, že bylo „přeResidentováno“. Nejdříve to byla hutná hands-on seance s Resident Evil 5 na E3 a teď zase spousta informací, obrázky a video z chystaného CG Resident Evil filmu, který nese podtitul Degeneration a už jsme se o něm zmiňovali v minulém roce. Trailer z tohoto fanoušky očekávaného filmu byl prezentován na Comic-Conu v San Diegu minulý týden a zcela jistě potěšil i naprosté skeptiky, kteří už mají Residenta v podobě filmové plné zuby po sérii hraných filmů velmi diskutabilní kvality, jejichž komerční úspěch však nelze přehlédnout.

Nejdříve, kdo je za film odpovědný z produkční stránky. Scénář má v rukou Shotaro Suga, který se jako jeden z mnoha lidí podílel na scénáři k druhé řadě anime série Ghost in the Shell: Stand Alone Complex a hranému filmu Casshern. Producentem filmu je Hiroyuki Kobayashi, dlouholetý zaměstnance Capcomu, který se podílel na hrách Devil May Cry 4 a Resident Evil 4. No a samotnou produkci filmu, čili řemeslnou práci, tu zajišťuje studio Digital Frontier, jehož tvorba zahrnuje, solidní anime film Appleseed: Ex Machina. Předpoklady pro to, aby byl RESI: Degeneration koukatelný CG snímek tu tedy jsou. Ale to fanoušky série zřejmě nezajímá, co je jim do předpokladů. Možná je ani nebude zajímat výsledná kvalita snímku. Hlavní je, o čem film bude a která ze známých postav se v něm objeví.

Tak tedy, příběh začíná 7 let po událostech v Racoon City, kdy jsou na celém severoamerickém středozápadě hlášeny útoky zombíků a dalších bioteroristických hrozeb. Hrdinové filmu budou dva – tramtadadádá Leon S. Kennedy a Clair Redfield – čili ústřední dvojice z RESI 2. A to pro RESI fanboje znamená důvod k hlasitému huráááááá. Nebo snad ne? Resi: Degeneration už se nachází v poslední, čili finální fázi produkce, ale jen tak se ho nedočkáme. Samozřejmě půjde přímo na DVD, potažmo výhradně Blu-ray média, protože filmovou licenci vlastní Sony Pictures. Dojde k tomu snad někdy na podzim. V kinech se filmu dočkají pouze Džaponci a to ještě v limitované podobě v průběhu října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama