progamers-uzaviraji-cast-heren-pg-cyber-cafe
Novinka ProGamers uzavírají část heren PG Cyber Café

ProGamers uzavírají část heren PG Cyber Café

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

17. 7. 2008 14:28 4
Reklama

Již od roku 2003 společnost ProGamers, která vznikla v roce 1998, nabízí návštěvníkům své sítě počítačových heren PG Cyber Café (PGCC) možnost zahrát si jejich oblíbenou hru online, nebo se prostě a jednoduše připojit na internet a v klidu si brouzdat. Většina konceptů zavedených v síti PGCC (výkonný hardware, příjemné prostředí, originální hry, kvalitní připojení k internetu, školená obsluha) se v průběhu uplynulých pěti let stala obecným standardem v této oblasti, na své si přišli i soutěžní hráči. Právě pro ně byl totiž připravován seriál Mezihernových turnajů, v němž se utkávali hráči z různých kaváren PGCC o finanční odměny a body do hodnocení Mistrovství ČR. 

Situace se ale mění, zájem o využívání počítačových heren je v současné době výrazně nižší než před několika lety a ani provedená opatření (větší zaměření na konzole a občasné hráče, věrnostní akce, spolupráce se školami) se nesetkala s úspěchem. „Nechceme se vrátit do doby před pěti lety a nehodláme porušovat naše základní principy (tj. kvalitní hardware, 100% originální hry), na kterých jsme celou síť vybudovali. Jediným řešením je pro nás uzavřít část heren a využít takto získané finanční a personální zdroje v jiných projektech,“ říká jednatel společnosti ProGamers Daniel Mikšovský.

S platností od 16.7.2008 zůstávají v provozu herny PGCC Nový Smíchov Praha, PGCC Velký Špalíček Brno a PGCC Babylon Liberec. Všechny ostatní herny ve vlastnictví ProGamers jsou uzavřeny. Zároveň je pozastaven i seriál Mezihernových turnajů, neboť při takto sníženém počtu heren nelze očekávat dostatek hráčů pro ekonomicky výhodný provoz turnajů. Seriál Mistrovství ČR v počítačových hrách i další projekty ProGamers (např. kvalifikace World Cyber Games) pokračují beze změn nadále, důraz bude ale nyní kladen na online soutěžení provozované prostřednictvím portálu United-Games.cz. 


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama