predstaveni-mestske-akce-urban-race
Novinka Představení městské akce Urban Race

Představení městské akce Urban Race

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

12. 8. 2008 13:33 1
Reklama

Název nově představené hry od vývojářů z 10Tacle je mnohoznačný. Hned na první pohled se může zdát, že půjde o další z řady žávodních her, odehrávajících se v ulicích měst, pravda je však jiná. Na vlně zájmu o zatím nevydaný Mirror’s Edge se chce nepřímo přiživit hra, simulující stále oblíbenější disciplínu parkour. Jde v podstatě o běh městem, během kterého ladně překonáváte všemožné ploty, zídky, potrubí a další, ryze urbanistické překážky. Hře samozřejmě nebude chybět akční vložka, v níž budete bojovat s nepřáteli za pomocí vašeho okolí tak, abyste to byl právě vy, kdo vyhraje daný závod. Vše je ovšem zaštíteno jedním podstatným pravidlem – bolest, ale bez krve!

Závodit se bude v různých prostředích, od klasického města, přes opuštěné továrny, až po rozbořené budovy, či historické památky. Asi nejlákavější je příslib vysokých budov a s nimi spojených závodů v oblacích. Přeskakování z mrakodrapu na další tak bude rutinou, nicméně pořádně adrenalinovou. Samotný adrenalin bude hrát vlastní roli a v určitých momentech vám pomůže překonat obří propast, nebo srazit více nepřátelů najednou. Možností, jak dosáhnout druhé zmiňované věci bude mnoho, už nyní se počítá se speciálním prakem, kterým podrazíte soupeři nohy, nebo s možností srazit za sebou nějakou překážku, čímž souputníky zdržíte, v horším případě přinutíte hledat jinou cestu. Tou nejlepší věcí ale je, že hra je primárně vyvíjená jako multiplayerová zábava, takže žádní naskriptovaní soupeři, ve čtyřech lidech pěkně proti sobě; na PC a Xbox 360, dosud neznámo kdy. 

Co se grafiky týče, bude kompletně kreslená a nabídne zážitek podobný například novému Prince of Persia. Že jde o velmi specifickou záležitost můžete sami zjistit z dvouminutového traileru, který byl u příležitosti oznámení hry vypuštěn mezi nás. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama